Ολοκληρώθηκε χθες, η προβολή της Τηνιακής Γαστρονομίας στο εκπτωτικό χωριό «Mcarthurglen Athens» στα Σπάτα. Ήταν μια καλή γνωριμία του νησιού και των προϊόντων που διαθέτει με το κοινό και υποψήφιους επισκέπτες της Τήνου. Η όλη προβολή ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες με χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον. Ανανεώνοντας το όποιο ραντεβού για τις 08 Μαΐου στο Tinos Food Paths.

Οι παρουσιάσεις έγιναν συνολικά σε 14 ώρες (12.00- 19.00) τις δύο τελευταίες μέρες, από την έναρξη των παρουσιάσεων έως τις 13.00 πραγματοποιήθηκε η γνωριμία με το Τηνιακό πρωινό και από εκεί και πέρα, κάθε μια ώρα μια τηνιακή συνταγή ήταν σε live εκτέλεση από τους επιχειρηματίες που έδωσαν το παρών στα Mc.A. Ο κόσμος συνέχεια επισκεπτόταν τον πάγκο που γινόταν οι μαγειρικές και η ζαχαροπλαστική και δεν παρέλειψε όπως είναι φυσικό, να δοκιμάσει από τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Στο πλαίσιο του Tinos Food Paths του Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ., η γαστρονομική παρουσίαση της Τήνου διοργανώθηκε από τους 4 επαγγελματικούς συλλόγους του νησιού μας: τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου, την Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Τήνου ‘’Η ΞΕΝΙΑ’’ και το Σύλλογο Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου και τη συμπαράσταση της Αντιδημάρχου Τήνου υπεύθυνης τουρισμού κ. Αναστασίας Δεληγιάννη – Άσπρου.ΚΕΝΤΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η παρουσία της Τήνου σε ένα τόσο αναγνωρισμένο μέρος και μάλιστα έχοντας και μαζί της την γαστρονομία της, κέντρισε το ενδιαφέρων από τα τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χώρας. Ερτ, Star, Αντένα, Alpha ήταν κάποια από τα συνεργεία που έφτασαν στα Σπάτα με τους δημοσιογράφους να δηλώνουν "υποταγή" στους τηνιακούς πειρασμούς που παράγει το νησί.

Η Αντιδήμαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη μαζί με την πρώην Υπουργό, Άντζελα Γκερέκου


Επικοινωνήσαμε με την αρμόδια αντιδήμαρχο για θέματα τουρισμού, κα Αναστασία Δεληγιάννη και μας δήλωσε «Μια γιορτή γαστρονομίας που μάγεψε τον κόσμο στο εκπτωτικο χωριό στα Σπάτα. Ένας προπομπός του tinos food paths που θα γίνει 08 με 14 Μαΐου στην Τήνο. Τα Τηνιακα προιόντα ταξίδεψαν μαγειρεύτηκαν εκτέθηκαν και  προσφέρθηκαν στον κόσμο.» Συνέχισε λέγοντας, «Το σημαντικό της εκδήλωσης είναι ότι οι τέσσερις Σύλλογοι του νησιού, ενωμένοι για πρώτη φορά σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν το καλύτερο για το νησί μας και τον κόσμο του που το αξίζει»

Οι επιχειρηματίες, κος Αντώνης Ψάλτης και Γιώργος Αμοιραλής δήλωσαν στην κάμερα του Star Channel «Σε αυτή την έκθεση συμμετέχουν τέσσερις σύλλογοι (Σύλλογος Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζομένων και φυσικά ο Σύλλογο των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) ενώ συνέχισαν λέγοντας «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και βγαίνουμε όλοι εκτός Τήνου και δουλεύουμε όλοι μαζί για να προβάλουμε τον τόπο μας»

Ραντεβού λοιπόν στην Τήνο και στο Food Paths που διεξάγεται τον Μαΐου (08 έως 14) για να συνεχιστεί αυτό το όμορφο ταξίδι γεύσεων και πειρασμών σε συνδυασμό με το ανοιξιάτικο τοπίο του νησιού.

Φωτογραφικό υλικό: Ευριπίδης Αποστολίδης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.