Όπου περισσεύει η αγάπη, εκεί γίνονται μικρά θαύματα.

Με την ανακοίνωση του Προγράμματος του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», «εβδομάδα πρασίνου, το έτος της χαρουπιάς 2017»  που προέβλεψε τις παραπάνω δράσεις, ο  Διευθυντής  του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ. Μανώλης Απέργης και οι συνάδελφοί του ανά τάξη, ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για το γεγονός αυτό. Έγινε λοιπόν μια κίνηση συγκέντρωσης χρημάτων (1,50 ευρώ) προσφορά  από το κάθε παιδί, για να ενισχύσουν το Σύλλογο »ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», που μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Επειδή «το λίγο των πολλών δημιουργεί την ελπίδα» συγκεντρώθηκε το πολύ σημαντικό ποσό των 165ευρώ το οποίο αποδόθηκε στο Ταμία του Συλλόγου.


Α’ Φάση:Την 4 Μαΐου 2017 ημέρα Πέμπτη, καθαρίσαμε τον κήπο από τα αγριόχορτα και απομακρύναμε τις  πέτρες, τα μπάζα και τα σκουπίδια (γεμίσαμε επτά τεράστιους σάκους οικοδομών). Την ίδια ημέρα ανοίξαμε πολλούς λάκκους, στο κατάξερο έδαφος, για να φυτέψουμε τα νέα δένδρα.

Β’ Φάση: Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

α)προχωρήσαμε στην δενδροφύτευση του κήπου. Φυτεύτηκαν με υποδειγματικό τρόπο  και στοχευμένα, 30 δενδρύλλια (δυο χαρουπιές, μια ελιά, μια συκιά, μια μουσμουλιά, δυο δάφνες, ένδεκα δεντρολίβανα, δυο κυπαρίσσια, μια πασχαλιά, ένα σπάρτο, δυο κυανόφυλλα,  δυο πικροδάφνες, δυο ακακίες ) .

β)Έγινε παρουσίαση-επίδειξη στα παιδιά του πως επιτυγχάνεται ένα καλό φύτεμα (ανοίγουμε πρώτα το λάκκο , μετά βάζουμε κομπόστ ή φυτόχωμα-κοπριά μέσα στο λάκκο, αφαιρούμε τη γλάστρα ή την πλαστική σακούλα από το φυτό  και το τοποθετούμε κατακόρυφα  μέσα στο λάκκο , μετά γεμίζουμε το λάκκο με χώμα και στη συνέχεια δημιουργούμε ένα χώρο υποδοχής του νερού του ποτίσματος, σε σχήμα κύκλου, γύρω από το φυτό).

γ) Μετά το τέλος των εξωτερικών εργασιών, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, όπου ανακοινώθηκε στα παιδιά ότι ο Σύλλογος του πρασίνου , σε ανταπόδοση της προσφοράς τους θα δώσει ένα δενδρύλλιο σε κάθε παιδί για να το φυτέψει με τους γονείς του εκεί που επιθυμεί το ίδιο.

δ) Έγινε με πολύ ενθουσιασμό η διανομή των 150 νεαρών δενδρυλλίων στα παιδιά
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία και η προσφορά εργασίας του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ Γεωργίου Κογκού. Ευχαριστούμε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γ&Κ που πρόσφερε το ποσό των 80 ευρώ με το οποίο αγοράσαμε το φυτόχωμα, για την καλύτερη τύχη των νεαρών δένδρων του σχολείου. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν »παράδειγμα προς μίμηση».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.