Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν εκτενέστατα τα θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Τήνου. Για τις ανάγκες του θέματος παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, κα Βαλεντίνα Γαβριελάτου και η επιστημονική διευθύντρια της μονάδος κα Ελισάβετ Μπαλταρέτσου.

Πριν αναφέρουμε τις εισηγήσεις για το θέμα, να πούμε την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο:  Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στην μονάδα και ο Δήμος Τήνου να προβεί σε μια βοήθεια μέσω χρηματοδότησης. 

Την εισήγηση έκανε η κα Αντιδήμαρχος Αναστασία Δεληγιάννη η οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τις προαναφερθείσες και τόνισε πως κάνουν ένα μεγάλο αγώνα κάτω από τα προβλήματα που υπάρχουν και είπε ότι το νομοθετικό πλαίσιο με το Ν4368/2016 καλύπτει συγκεκριμένες δαπάνες επείγουσες και επιτακτικές και όχι επιχορηγήσεις ιατρών.


ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ Κ.Υ
Έπειτα, τον λόγο είχε η κα Γαβριελάτου όπου ενημέρωσε για τα κενά που υπάρχουν στους ιατρούς. Το δυναμικό που έχει η μονάδα σε αγροτικούς ιατρούς και ιατρούς ειδικότητας και έκανε γνωστό ότι είναι "καθ' οδόν"  και άλλοι.

Η διευθύντρια της Διοικούσης επιτροπής, ενημέρωσε το σώμα πως έχει γίνει μια μελέτη για τις τουαλέτες και άλλο ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι το πάτωμα ενώ σημείωσε πως μαζί με την γκρίνια που υπάρχει πρέπει και όλοι μας να προσφέρουμε, θέτοντας ως παράδειγμα οικογένειες και εταιρίες που βρίσκονται δίπλα στη μονάδα. Κλείνοντας η κα Γαβριελάτου έθιξε άλλο ένα θέμα και λέγοντας πως κανείς δεν πρέπει να υποδεικνύει στους ιατρούς τι πρέπει να κάνουν στα θέματα των ασθενών.

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ... ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Στη συνέχεια τον λόγο είχε η επιστημονική Διευθύντρια η οποία είπε πως από την πλευρά του κτηρίου είμαστε σε καλή κατάσταση ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στους ιατρούς και ανέφερε πως το οργανόγραμμα της μονάδος έχει τέσσερις (4) θέσεις μονίμων ιατρών ενώ εμείς έχουμε μόνο μια (1) με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία κάθε μήνα να συντάξουμε ασφαλή πρόγραμμα του Κ.Υ. Η ΔΥΠΕ. στέλνει περίπου δύο (2) άτομα που καλύπτουν την καλοκαιρινή περίοδο.

Κλείνοντας τόνισε «Θεωρώ πως αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις που πρέπει, το Κέντρο Υγείας Τήνου θα βρεθεί σ' ένα αδιέξοδο. Η Τήνος δεν πρέπει να στερείται κανέναν αγροτικό ιατρό, ενώ για τα περιφερειακά ιατρεία ανέφερε ότι δεν γίνεται να είναι ακάλυπτα».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
O Δήμαρχος Τήνου κατά την τοποθέτηση του δήλωσε: «Ο Δήμος με τις δυνατότητες που έχει θα ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητηθεί από την Διοικούσα επιτροπή. Να υπενθυμίσω όμως ότι ζούμε σε ένα χρεοκοπημένο, φτωχοποιημενο και εξαρτώμενο κράτος» με αυτή την φράση ο κος Ορφανός, ήθελε να τονίσει την απραγία του Υπουργείου Υγείας που δεν σκύβει το κεφάλι πάνω από το πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κος Παναγιώτης Κροντηράς έθεσε δύο ερωτήματα: Το πρώτο είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Δήμος Μυκόνου επιχορηγεί το τοπικό Κ.Υ. και γιατί ο Δήμος Τήνου δεν πράττει το ίδιο και η δεύτερη ερώτηση για το κομμάτι των εφημεριών. Αναφορά έγινε επίσης και στον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για τους στρατιωτικούς ιατρούς που ζητάει από το ΥΠΕΘΑ.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κος Πέτρος Κουσουνάδης ανέφερε ότι δεν φταίει η τωρινή κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας απλά συνεχίζει το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες. Τόνισε δε, ότι η όλη κατάσταση στο Κ.Υ. ευνοεί τους ιδιώτες ιατρούς που έχουν διπλασιαστεί στο νησί.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων είναι αδύνατον να μεταφέρουμε σε μια ανάρτηση ακριβώς όσα ειπώθηκαν στο παραπάνω θέμα γι αυτό, όταν έχουμε στην κατοχή μας το βίντεο της συνεδριάσεως θα σας μεταφέρουμε ακριβώς τις εισηγήσεις των ομιλητών.

Υ.Γ 2. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και μόλις έχουμε κάτι χειροπιαστό θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση επί του θέματος. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.