Την Πέμπτη 4  και την Παρασκευή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή φορά μια ξεχωριστή δράση στο σχολείο μας. Τις δύο αυτές μέρες οι μαθητές της Β΄Τάξης την πρώτη ημέρα και οι μαθητές της Α” Τάξης τη δεύτερη ημέρα κατά τη διάρκεια της πρώτης διδακτικής ώρας γνώρισαν στην πράξη τη σημασία ενός υγιεινού πρωινού.

Το πρωινό είναι το γεύμα που μας δίνει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για να ξεκινήσουμε εφοδιασμένοι την ημέρα μας.

Όλοι γνωρίζουν την αξία του πρωινού αλλά λίγοι επιλέγουν τις σωστές τροφές για να είναι αυτό επαρκές και θρεπτικό. Για να είναι το πρωινό μας διατροφικά πλήρες δεν πρέπει να αποτελείται από ένα και μόνο τρόφιμο, αλλά από συνδυασμό τροφίμων.

Συγκεκριμένα, πρέπει να συνδυάζουμε τρόφιμα από την ομάδα των πρωτεϊνών (γάλα, γιαούρτι, τυρί, αυγό), την ομάδα των δημητριακών (ψωμί, δημητριακά, φρυγανιές, κλπ.) και την ομάδα των φρούτων/λαχανικών (φρέσκα φρούτα, φυσικό χυμό, αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά).

Για παράδειγμα, ένα πλήρες πρωινό μπορεί να είναι 1 ποτήρι γάλα με δημητριακά και 1 μπανάνα κομμένη ή 1 γιαούρτι με φρυγανιές και αποξηραμένα φρούτα.


Θέλοντας λοιπόν να γνωρίσουν βιωματικά την αξία ενός σωστού πρωινού ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Παναγιώτης  Μπουζαλάκος εισηγήθηκε στο Σύλλογο Διδασκόντων την οργάνωση ενός τέτοιου πρωινού στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση αυτή και έλαβε την απόφαση για την υλοποίηση της σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όπως και πέρσι έτσι και φέτος αγκάλιασε την πρωτοβουλία του σχολείου μας και βοήθησε με ουσιαστικό τρόπο στην πραγματοποίηση της.

Οφείλουμε στα μέλη του Συλλόγου ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί ανέλαβαν εξ” ολοκλήρου το κόστος των τροφίμων και των αναλώσιμων του πρωινού αλλά και για τη ουσιαστική βοήθεια τους στο στήσιμο του μπουφέ και στο σερβίρισμα.

Το ίδιο ευχαριστώ δικαιούνται και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής του κ. Χάλαρη για την προσφορά τους σε γάλα και κέικ αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή όλων μας ήταν ο τρόπος που αγκάλιασαν οι μαθητές αυτή τη δράση.

Ο ενθουσιασμός,τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων.Το πρωινό αποτέλεσε θέμα συζήτησης και προβληματισμού αφού σχεδόν όλοι οι μαθητές έφαγαν σωστότερα από το καθημερινό τους πρωινό και δοκίμασαν τροφές που σπάνια θα επέλεγαν για πρωινό.

Ελπίζουμε και στο μέλλον το σχολείο μας να συνεχίσει να πραγματοποιεί ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις και να υπάρχει αυτή η άριστη συνεργασία και ομοψυχία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας .

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.