Μια μέρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου όπου θα συζητηθεί το θέμα του Κέντρου Υγείας Τήνου. Δόθηκε στη δημοσιότητα από έγκυρο ιστότοπο στρατιωτικού περιεχομένου, μια επιστολή του Υπουργείου Υγείας προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης που ζητούσε στρατιωτικούς ιατρούς μεταξύ άλλων νησιών και για την Τήνο.

Το έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, κος Ανδρέας Ξανθός ζητά στρατιωτικούς ιατρούς, προφανώς για την τουριστική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα οι ιατροί θα είναι από την ειδικότητα της Παθολογίας. Τα υπόλοιπα νησιά που αναφέρει το έγγραφο ότι χρειάζονται ιατροί είναι η Μύκονος, η Μήλος και η Αμοργός.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών: "Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διαθέσει οπλίτες στα αιτούμενα ΠΕΔΥ/ΚΥ και όχι αξιωματικούς ιατρούς, οι οποίοι ήδη διατιθέμενοι σε άλλες, αλλότριες της κύριας αποστολής τους εντός του στρατεύματος αποστολές, πλην όμως κοινωνικής υφής, ελλείπουν από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι αδυναμίας εξυπηρέτησης του στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους."


Το ερώτημα τώρα είναι. Το ΥΠΕΘΑ θα απαντήσει θετικά στα αιτήματα του Υπουργείου Υγείας;

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.