Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Τήνο αναμένεται να επισκεφτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κος Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Θάλασσα όπως την Θυμάμαι» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μουσείο Κώστας Τσόκλης, την Πέμπτη, 01 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Τήνου θα συμμετάσχει στην υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον οποίο και θα παραδώσει ως ενθύμιο της επίσκεψης του αναμνηστικό δώρο


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Μια θάλασσα από ατσάλι, μια θάλασσα καθρέφτη, μια θάλασσα μολυβένια. Μια θάλασσα άυλη και αιθέρια, μια θάλασσα ανάλυσης. Αλλά παράλληλα και μια θάλασσα πραγματική,  που ανασυντίθεται με την ύλη, με το χρώμα δηλαδή, το νερό, την πέτρα, τον καθρέφτη.

Ο καλλιτέχνης, λέει χαρακτηριστικά:  «Επιθυμία μου είναι, να φέρω τη Θάλασσα μέσα στο Μουσείο, αλλά μη μπορώντας, φέρνω την εικόνα της».

Και πραγματικά το κατορθώνει, δημιουργώντας πότε νέα έργα και πότε ξανασυνθέτοντας παλαιότερα, και αυτό μέσα σε μια “μεγάλη γενναιοδωρία του γαλάζιου”, με το δικό του ιδιαίτερο και μοναδικό Ποιητικό τρόπο έκφρασης και δημιουργίας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.