Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το 38 ο «Μαράντισμα» των Μουνταδιανών στην Αθήνα, στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης ψηλά στην Αργυρούπολη.  Σ’ αυτήν την υπέροχη γωνιά της Αθήνας, στο ειδυλλιακό αυτό τοπίο, ο Σύνδεσμός μας επέλεξε να αναβιώσει και φέτος την παράδοση «Μαραντίσματα» που παραλάβαμε από τους γονείς μας.

Η Αναστάσιμη λειτουργία θα μας μείνει βαθιά χαραγμένη στη καρδιά μας. Οι καταπληκτικές Τηνιακές φωνές του Κάρολου Αμοιραλή και του Σωτήρη Σιώτου, βοηθούμενοι και από άλλους, έδεσαν αρμονικά όλες μαζί σε μια εξαιρετική χορωδία, ενώ η φωνή του π.Ανάργυρου Σιγάλα και οι δεήσεις του, έβγαιναν απ’ την ψυχή του, θυμίαμα στον Ύψιστο Θεό μας. Μπροστά από την εκκλησία έγινε αρτοκλασία και στο τέλος ψάλθηκε μνημόσυνο για τους Μουνταδιανούς που έφυγαν απ’ τη ζωή. Ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα με εργολάβους (λόγω απεργίας δεν μπορέσαμε να έχουμε τηνιακές τυρόπιτες), καφέ, κουλουράκια, ρακί, αναψυκτικά.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της «Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων» Μανώλης Σκαρής και η σύζυγός του, ο Μάνθος Ποτήρης και ο Βιδάλης Κάρολος.

Μετά την Θεία Λειτουργία απλώσαμε κάτω ή στα τσιμεντένια τραπέζια, τα τραπεζομάντιλά μας και Μαραντίσαμε με άφθονους Τηνιακούς μεζέδες και πολύ βαρελίσιο κρασί. Τι ομορφιά να βλέπεις να είμαστε όλοι μαζί, αγαπημένοι, μονιασμένοι, πιστοί στις παραδόσεις,  στα ήθη και έθιμα του χωριού μας.

Φέτος ο Σύνδεσμός μας είχε εγκαταστήσει μικροφωνική-μεγαφωνική εγκατάσταση, για να ακούγεται παντού η θεία λειτουργία, οι χοροί και τα νησιώτικα τραγούδια. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τα 95 άτομα που ήλθαν να γιορτάσουν μαζί μας. Και του χρόνου!!!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.