Επιστολής - διαμαρτυρία έστειλε ο Δήμαρχος Τήνου, κος Σίμος Ορφανός προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφορικά με την φημολογία περί κατάργησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Ως Δήμος Τήνου σας εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας στη φημολογούμενη κατάργηση επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενεργείας και την καθιέρωση εισοδηματικών κριτήριων για τις κατηγορίες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που μοιάζει να έχει ως αποτέλεσμα ότι τελικά τη ζημία θα την  πληρώσουν οι νησιώτες που δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Καλό θα είναι να γίνει δημοπράτηση έργων που να αφορούν την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών για την όποια ο ΑΔΜΗΕ κωλυσιεργεί. Ιδιαίτερα για την Τήνο που δεν διαθέτουμε κάποιο κοστοβόρο εργοστάσιο παράγωγης ρεύματος, είμαστε εκτεθειμένοι σε συχνές διακοπές ρεύματος, που οφείλονται κυρίως στα καιρικά φαινόμενα.

Θέλουμε λοιπόν, να διατρανώσουμε προς την Κυβέρνηση τη βούλησή μας, να μην επιχειρήσει περαιτέρω άλλη αδικία προς τους νησιώτες με αυξήσεις τιμολογίων της Δ.Ε.Η.

Επιτέλους καλούμε τον κάθε αρμόδιο, να σεβαστεί την θεμελιωμένη από το Σύνταγμα Αρχή της Νησιωτικότητας και να σταματήσει η καθημερινή αφαίμαξη των νησιωτών.

Ο Δήμαρχος  Τήνου
Σίμος Ορφανός

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.