Όπως αναφέραμε σε χθεσινή μας ανάρτηση, η Τήνος δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου, κου Ιωάννη Σιώτου (εξουσιοδοτημένο από τον Δήμαρχο Τήνου, κο Ορφανό) θα είχε σήμερα συναντήσεις με Ευρωπαίους Αξιωματούχους για το θέμα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλές μας πληροφορίες έγινε συνάντηση με τον κο Κρεμλή, προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κος Σιώτος του έκανε γνωστό το πρόβλημα που επικρατεί στο Κοσσίνι μέσα από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν καθώς και των ενεργειών που έγιναν.

Η συνάντηση εργασίας είχε να κάνει όχι μόνο με την αποσυμφόρηση που πρέπει να γίνει στο Κοσσίνι αλλά με την όλη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του νησιού. Ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια και το νησί.


H BΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Τέλος, να τονίσουμε πως σήμερα στις 17.00 θα λάβει χώρα η βράβευση της Τήνου για το «πράσινο» πρόγραμμα SolBrine που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Φωκά. Οι εταίροι του έργου ήταν ο Δήμος  Τήνου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Culligan Hellas Α.Ε.

Κύριος στόχος του έργου ήταν  η ανάπτυξη ενός ενεργειακά αυτόνομου συστήματος ολικής εξάλειψης της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την αρχή μηδενικής απόρριψης (Zero Liquid Discharge). Παράλληλα επιτεύχθει υψηλή ανάκτηση νερού (>90%) και παραγωγή στερεού άλατος εμπορικής αξίας.

Η νέα καινοτόμος  μονάδα – που είναι 100% Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής – ήδη εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Αγίου Φωκά με δυνατότητα να επεξεργάζεται στο μέγιστο της παραγωγής της 500 κ.μ.  από τα απόβλητα της αφαλάτωσης και να τα μετατρέπει σε αλάτι  και καθαρό νερό.

Επίσης δεν  επιβαρύνει με κανένα άλλο τρόπο το περιβάλλον καθώς  είναι ενεργειακά αυτόνομη, αφού χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την δραστηριότητά της.  

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.