Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου, κο Ευάγγελο Κορνάρο και του Επάρχου Τήνου, κο Ιωάννη Γιαγιά πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ακτοπλοΐα στη Νάξο που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τέλεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δημόσια τοποθετήθηκε ο Έπαρχος Τήνου όπου μεταξύ άλλων έκανε και αναφορά στην κίνηση της Blue Star Ferries για την επιλογή της να αφήσει το καλοκαίρι την Τήνο τρεις (3) μέρες χωρίς σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά. Ο κος Κορνάρος πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου για τα θέματα που αφορούν το νησί. 


Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει θετική γνώμη στελεχών του Υπουργείου για τα ενδοκυκλαδικά να επανέλθουν στο παλιό δρομολόγιο με καλύτερη σύνδεση της Τήνου και της Άνδρου με τη Σύρο.

Τέλος, να αναφέρουμε πως έχουν αποσταλεί πολλές επιστολές διαμαρτυρίας σχετικά με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια όχι μόνο από το νησί της Τήνου (Δήμαρχος, Έπαρχος) περιμένουμε τις όποιες ενέργειες. Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε τα απλά:

Φορολογικά θέματα: Τα τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί η εφορία της Τήνου και παρά τη λειτουργία στο νησί μας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, πολλές εργασίες απαιτούν τη φυσική παρουσία των φορολογουμένων στη Δ.Ο.Υ Σύρου.

Υγεια: επισκέψεις και εξετάσεις  από ιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στη Τήνο γίνονται μόνο στη Σύρο. Πολλοί Τήνιοι δε πολίτες προγραμματίζουν χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σύρου και δέχονται επισκέψεις κατά το διάστημα της νοσηλείας τους.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.