Οκτακόσιοι αθλητές, μεταξύ των οποίων Γερμανοί, Βέλγοι, Γάλλοι, Άγγλοι, Φιλιππινέζοι, θα συμμετέχουν στο 4ο Tinos Running Experience που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Τήνο, ενώ υπερδιπλάσιοι θα είναι οι συνοδοί τους, επισήμανε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέας Τσιμέκης, μιλώντας για το μεγάλο αθλητικό γεγονός στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...Θα προηγηθεί το Pasta Party στο Φαλατάδο στις 9 Ιουνίου με παρουσιαστή – επίτιμο καλεσμένο το chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, που έχει εμπνευστεί και παρασκευάσει σάλτσες ειδικά για την Τήνο που θα συνοδεύσουν τα ζυμαρικά που θα γευθούν αθλητές, συνοδοί και ο κόσμος που αναμένεται και φέτος να συμμετάσχει. Βιολί και λαούτο θα συνοδεύσουν μουσικά το Pasta Party.

Οι αγώνες δρόμου του Tinos Running Experience που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου, του ημιμαραθώνιου, των 10, των 5, του 1 χιλιομέτρου και τον αγώνα των ΑμεΑ, θα ολοκληρωθούν με τη βράβευση των αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιμέκης, τα μετάλλια είναι πιστά αντίγραφα του μεταλλίου από τα "Τήνια" των αθλητικών αγώνων που έγιναν στην Τήνο στις 15 ως 17 Αυγούστου 1895 με συμμετοχή 100 και πλέον αθλητών από όλο τον ελληνικό χώρο και αποτέλεσαν προανάκρουσμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

"Χορός" βεγγαλικών επί πέντε λεπτά στον Τηνιακό ουρανό θα σημάνει πανηγυρικά τη λήξη του Tinos Running Experience το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου μετά την απονομή των μεταλλίων στους νικητές των αγώνων, οπότε και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του Tinos Running Experience για το 2018.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί η πεζοπορική διαδρομή Φαλατάδος – Βωλάξ – Καθλικάρος μέσα από τους γρανιτένιους βράχους.


Ο κ. Τσιμέκης, επισήμανε, τη σημαντική συμβολή για τη διεξαγωγή του Tinos Running Experience, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Τήνου, καθώς και των εθελοντών που φέτος ανέρχονται στους 200.

Δανάη Μαύρου
Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.