Η δημοτική αρχή Τήνου αφού προσπάθησε με διάφορα τεχνάσματα και εκβιαστικά διλήμματα να σπάσει τον αγώνα των συμβασιούχων, που απασχολούσε ο δήμος επί 7 μήνες χωρίς να τους πληρώνει, ξαφνικά βρήκε χρήματα και ανάθεσε σε ιδιώτη την αποκομιδή των σκουπιδιών.

 Η δημοτική αρχή Τήνου με την ενέργεια αυτή, εκβιάζει και υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ διατηρούσαν την πόλη καθαρή, αντί να συμπαρασταθεί στους συμβασιούχους που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Με την προκλητική αυτή κίνηση ο δήμος Τήνου, δείχνει το δρόμο για την είσοδο και την παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο τομέας των απορριμμάτων αποτελεί το νέο χρυσοφόρο κομμάτι για τους επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση επίσης, με την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή, απέδειξε ακόμα μια φορά ότι συνεχίζει να κοροϊδεύει χιλιάδες απλήρωτους συμβασιούχους. Πως είναι δυνατόν οι περισσότεροι δήμοι, που είναι κοντά στο "κόκκινο", να μπορούν να προκηρύξουν θέσεις για πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση να έχει ο κάθε δήμος τέτοιο ύψος ανταποδοτικών που να καλύπτει το μισθό τους;

Αλήθεια, πού να βρουν οι δήμοι αυτά τα ποσά, μέσω των ανταποδοτικών τελών, αν δεν χαρατσώσουν τους δημότες τους; Αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, μπορεί να το καταφέρει πολύ απλά, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει!».

Ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο σε εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες δήμους.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.