Η ομάδα της «Μαραθιάς» ποζάρει με το βραβείο.


Είναι αποδεδειγμένο πως τα τελευταία χρόνια η Τήνος και συνάμα η γαστρονομία της, έχει ανέβει επίπεδο στην αναγνωρισιμότητα όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Διακρίσεις εστιατορίων πληθώρα αφιερωμάτων, Food Paths είναι κάποια από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η Τήνος φιγουράρει στις ψηλές θέσεις του "γαστρονομικού τουρισμού" στην Ελλάδα.

Στο θέμα μας, σε καλοκαιρινή διάθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 27 Ιουνίου η τελετή απονομή των πρώτων Restaurant 100 Awards στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η Τήνος παρούσα έχοντας δύο (2) συμμετοχές. Πως γινόταν να λείπει άλλωστε;  Ποια ήταν όμως τα εστιατόρια που συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα της Χώρας;

Ο λόγος λοιπόν για το «Θαλασσάκι» που βρίσκεται στον Όρμο των Υστερνίων όπου κατέλαβε την 12η θέση Πανελληνίως και η «Μαραθιά» στην παραλία του Αγίου Φωκά που κέρδισε την 48η θέση. Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες των εστιατορίων για την βήμα-βήμα εξέλιξη τους.

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Best Female Chef στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και του τίτλου Best New Chef στον Σωτήρη Κοντιζά.

Η power list των Ελλήνων foodies
Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies: πλουραλιστική και δημοκρατική, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου. Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα restaurant100. gr και αντλήστε έμπνευση για την επόμενή σας έξοδο –είτε πρόκειται για business lunch, είτε για romantic dinner.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.