Αναφορά στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκόπη Παυλόπουλου στην Τήνο και στο χωριό του Κάμπου, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου ως Δημοτικό Ίδρυμα έκανε μέσω Δελτίο Ειδήσεων της η ΕΡΤ.

Ο ΠτΔ μεταξύ άλλων δήλωσε «Είναι ένα ζωντανό μουσείο το οποίο εναγωνίως προσπαθεί βεβαίως να στεγάσει μέσα του το έργο και την προσωπικότητα του Κώστα Τσόκλη. Λέω εναγωνίως γιατί ο Κώστας Τσόκλης και η τέχνη του δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια» Με την σειρά του ο κος Τσόκλης ανέφερε «Η παρουσία σας  ανάμεσα μας τιμά εσάς πρώτα, δείχνει το ποιόν του ανθρώπου». Η Υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου δήλωσε «Ο Κώστας Τσόκλης είναι μάγος και ποιητής μαζί και με το ραβδί του κατάφερε να ανασύρει από αυτά τα τυχαία ευρήματα που ο κόσμος στην καθημερινότητα του τα προσπερνά»

Το Μουσείο είχε εγκαινιάσει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας σε ένα παραδοσιακό κτίριο που με αξιώσεις προσφέρει την ατμόσφαιρα που έχει ανάγκη η τέχνη του Τσόκλη ανέφερε στο εν λόγο ρεπορτάζ η κρατική τηλεόραση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.