Το πότε έρχεται κλιμάκιο της Εφορίας για να κάνουν τους γνωστούς ελέγχους στο νησί της Τήνου μαθαίνετε από λεπτό σε λεπτό στην χώρα του νησιού. Αλήθεια όμως, αναρωτηθήκατε τι κρύβετε πίσω από όλο αυτό; Θα μας απαντήσετε ότι το κράτος δεν έχει χρήμα και θα τα πάρει από τα νησιά που φανερώνουν μια αυξημένη προτίμηση ενόψει του καλοκαιριού. Πάμε όμως να δούμε παρακάτω τι αναφέρουν τα μεγάλα site της Ελλάδος.

Κεντρικός στόχος είναι να γίνουν τουλάχιστον 14.500 έλεγχοι μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με έμφαση στην έκδοση αποδείξεων, δηλαδή περίπου το 50% του ετήσιου στόχου των 35.000 προληπτικών ελέγχων. Οι φετινές εξορμήσεις γίνονται με φόντο τα εύσημα που απένειμε η Κομισιόν στο φοροελεγκτικό μηχανισμό, πιστώνοντας του μεγάλο μέρος της περσινής υπεραπόδοσης των εσόδων, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών.
Αυτό που καθιστούν σαφές ανώτατες πηγές της ΑΑΔΕ, είναι ότι παράλληλα με το επιχειρησιακό σχέδιο «Αιγαίο- Αργοσαρωνικός», θα διενεργούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε άλλα σημεία της Επικρατείας. Σε εφόδους, που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα, εντοπίστηκαν, μάλιστα, περιπτώσεις προκλητικής παραβατικότητας. Σε επιχείρηση εμπορίας κινεζικών ενδυμάτων στην Πάτρα, κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι στα λογιστικά βιβλία είχε εγγραφεί μόνο το 1/3 του τζίρου για την περίοδο 2011- 2016, είχε δηλαδή αποκρυβεί φορολογητέα ύλη 1,8 εκατ. Ευρώ, ενώ ο αναλογών φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. Ευρώ.

Το σχέδιο εφαρμόστηκε με επιτυχία και πέρυσι το καλοκαίρι από την ΑΑΔΕ, συμβάλλοντας σημαντικά στην υπερείσπραξη εσόδων το 2016. Για τον σκοπό αυτό, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν και ειδικά σεμινάρια στη Σύρο, με στελέχη των ελεγκτικών μονάδων που ενημερώθηκαν για τις τακτικές ελέγχων και  τα αυστηρότερα  πρόστιμα που επιβάλλονται πλέον –από 500 ευρώ και σε δραστηριότητες που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ. Το σεμινάριο περιελμάβανε και στρατηγική σε περίπτωση επιθέσεων, προπηλακισμών και παρεμπόδισης ελέγχων.

www.iefimerida.gr | www.protothema.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.