Η πληροφορία ότι έχει πέσει στο τραπέζι η αποκατάσταση της Σχολή των Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου υπήρχε εδώ και καιρό αλλά δεν μπορούσαμε να σας την μεταφέρουμε διότι κρατούσαμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις. Έτσι, σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου το έφερε στη δημοσιότητα μέσα από ανάρτηση του στο Facebook.

Το συγκεκριμένο έργο συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ιωάννης Σιώτος στη Σύρο με τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (κατόπιν εξουσιοδότησης του Δημάρχου Τήνου).

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του περιφερειάρχη αναφέρει:Η Μονή & Σχολή Ουρσουλινών της Τήνου είναι απο τα ιδιαίτερα μνημεία του τόπου μας, με μεγάλη ιστορία απο το 1862 οπότε και λειτούργησε σαν ορφανοτροφείο, οικοτροφείο, Γαλλικό Γυμνάσιο, Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και σχολή εκμάθησης ταπητουργικής, ραπτικής και πολλών ακόμα τεχνών.

Για την μελέτη της αποκατάστασης αυτού του ιδιαίτερου μνημείου εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι μεσα απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Η χρηματοδότηση που ζητήθηκε απο την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, εγκρίθηκε απο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και το ποσό των 200 χιλ. ευρώ είναι πλέον διαθέσιμο για την εκπόνηση των μελετών του μνημείου.

Μια συζήτηση πολλών ετών, περνά πλέον στην φάση της υλοποίησης.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.