Μεγάλες ελλείψεις σε κέντρα Υγείας δείχνει έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ την ίδια ώρα τονίζει το ΕΚΑΒ δεν έχει στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου κανένα ασθενοφόρο. Σύμφωνα με την έρευνα, το ΕΚΑΒ Τήνου διαθέτει 5 διασώστες. Μαζί με τους τέσσερις οδηγούς του Κ.Υ. και υπερεργασία καταφέρνουν να μένουν ελάχιστες κενές βάρδιες τον χρόνο. Είναι αναγκαία η ενδυνάμωση του Τομέα με άλλα δύο τουλάχιστον άτομα.

Όσο για το Κέντρο Υγείας Τήνου αναφέρει το γνωστό πρόβλημα η έλλειψη ιατρών και αναφέρει πως υπηρετεί ένας Παθολόγος, ένας Παιδίατρος, ένας Καρδιολόγος και ένας Οδοντίατρος.


Μεταξύ άλλων γίνεται η ακόλουθη αναφορά: "Νησιά διαθέτουν Τομείς ΕΚΑΒ χωρίς όμως να έχουν επαρκή κάλυψη από διασώστες. Για να λειτουργεί ένα ασθενοφόρο όλο το 24ωρο χρειάζονται 11 διασώστες. Τα μικρά νησιά έχουν πολύ λιγότερους. Πολλές βάρδιες ακάλυπτες. Τα μεγάλα νησιά που χρειάζονται περισσότερα από ένα ασθενοφόρο, ανά βάρδια, αδυνατούν να τα κινήσουν λόγω έλλειψης διασωστών. Διακομιδές με ιδιωτικά μέσα, σε αγροτικά οχήματα, σε καρότσες φορτηγών, σε μπουλτόζες, σε καροτσάκια κήπου κ.α. Υγειονομικά ανοχύρωτα τα νησιά αν και βουλιάζουν από τουρίστες και πρόσφυγες." Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς με έκτακτα προβλήματα υγείας στα νησιά λόγω παντελής απουσίας του ΕΚΑΒ

Η κατάρρευση των Υγειονομικών Μονάδων των Νησιών, οδηγεί τους Ασθενείς με έκτακτα προβλήματα υγείας στη μεγάλη τους πλειονότητα να αεροδιακομίζονται ή να διακομίζονται ακτοπλοϊκά σε μεγάλα Νοσοκομεία.


Τα μικρά νησιά που δεν διαθέτουν ΕΚΑΒ και ελικοδρόμια, οι διακομιδές γίνονται με ταχύπλοα ή πλοία της γραμμής. Ακόμη και η συνοδεία γιατρού είναι πολυτέλεια. Έως την ώρα της επιβίβασης στο ταχύπλοο ή το πλοίο της γραμμής μεσολαβούν ατελείωτες ώρες που πολλές φορές καθίστανται μοιραίες.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.