Με μεγάλη χαρά η Κοιν.Σ.Επ. "Καλλονή-Κελλιά" Τήνου ανακοινώνει την άφιξη των κάδων τριών ρευμάτων ανακύκλωσης (για Χαρτί, Πλαστικό και Μέταλλο) οι οποίοι σε συνδυασμό με τους ήδη εγκατεστημένους κάδους γυαλιού, θα υλοποιήσουν το ζητούμενο στόχο της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) που αποδεδειγμένα είναι η πιο πετυχημένη πρακτική συλλογής ανακυκλώσιμων καθαρών υλικών.

Οι κάδοι θα εγκατασταθούν σε όλα τα χωριά του νησιού κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τους Τοπικούς Συλλόγους και για το λόγο αυτό η Διοικούσα Επιτροπή καλεί όσους Συλλόγους δεν έχουν επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. κ. Νικηφόρο Δελασούδα (τηλ. επικοινωνίας 6974711902) και το επιθυμούν, να το κάνουν άμεσα, προκειμένου να τους δοθούν δωρεάν κάδοι μαζί με έντυπο πληροφοριακό υλικό με οδηγίες για την πλήρωσή τους.

Η Κοιν.Σ.Επ. "Καλλονή-Κελλιά" Τήνου ως φορέας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας δεν αποσκοπεί στο κέρδος για τα μέλη της και κατανέμει τους πόρους της μόνο για μισθούς εργαζομένων και για την επέκταση των μελλοντικών επενδύσεων του Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση.

Σας γνωρίζουμε ότι με την έναρξη και λειτουργία της προδιαλεγμένης συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από τους συλλόγους των χωριών και πουλώντας τις ποσότητες που θα συγκεντρωθούν, θα αποδοθεί μέρος των εσόδων σε αυτούς ως ένδειξη ανταπόδοσης για τη βοήθεια που προσφέρουν στο νησί μας για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Με αυτήν την ενέργεια ευελπιστούμε στην αύξηση της ανακύκλωσης στο νησί μας, προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα που δεματοποιούνται στο Κοσίνι.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) για την παραχώρηση του έντυπου πληροφοριακού υλικού (2.500 ενημερωτικά φυλλάδια) καθώς και για τις ενέργειές του, με τις οποίες η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), εκτός από τις καμπάνες για το γυαλί που μας είχε διαθέσει πέρσι (κατόπιν αιτήματος μας αυτές θα αυξηθούν κατά 40 τεμάχια), μας διαθέτει επιπλέον 120 κάδους για την ανακύκλωση των υλικών χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου/αλουμινίου που θα μοιράσουμε δωρεάν στους ενδιαφερόμενους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας.

Με εκτίμηση, 
 Η Διοικούσα Επιτροπή της Κοιν.Σ.Επ

* Φωτογραφία [Ε. Δελασούδας]: Χωριό Ταραμπάδος όπου έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.