Η προσφώνηση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, σε θέματα Πολιτισμού, Μανώλη Σώχου, στην πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Τήνου.

Γυναικα, πάντα μαζί σου, η ομορφιά η μεθύστρα.

Ένα βράδυ Μαγιού, οι Τηνιακές Γυναίκες,ταιριαστές και ωραίες θελήσατε να τραγουδήσετε και να χορέψετε. Γυναίκες της Τήνου γεμάτες γλύκα κι απαντοχή, γεμάτες χαμόγελο και αγκαλιά, μανάδες των παιδιών μας, που είσθε φως στο δρόμο μας, φάρος για τους χαμένους ταξιδευτές μας. Είσθε το μητρικό φιλί, καρδιοχτύπι για τους αγαπημένους σας, μια αχτίδα ήλιου για όλους μας! Κι εμείς εραστές του κάλλους αδημονούμε να ακούσουμε τη  γλυκόλαλη λαλιά σας, να απολαύσουμε την αρμονία ψυχής και σώματος του θεσπέσιου χορού σας!

Μαθαίνοντας λοιπόν, από εσάς, σας λατρεύουμε, γιατί ως Σύλλογος Γυναικών Τήνου προσπαθείτε, αγωνίζεσθε, δημιουργείτε, προάγετε και προβάλλετε τον Πολιτισμό μας! Στο 35χρονο πολιτιστικό οδοιπορικό σας, έχετε σημαία την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία, τη μητρότητα και το νοικοκυριό, την ισοτιμία άνδρα και γυναίκας, την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη. Αθόρυβα, σχεδόν ανώνυμα επιτελείτε σημαντικό κοινωνικό έργο.

Ο Δήμος Τήνου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σίμο Ορφανό και το Τμήμα Πολιτισμού, με οδηγό και πιστεύω, ότι ο  Πολιτισμός και συνακόλουθα ο Τουρισμός, είναι το μέλλον του νησιού μας, στηρίζουμε κάθε συλλογική προσπάθεια συμπολιτών μας, που προάγει, προβάλλει και δημιουργεί νέο Πολιτισμό, που βασίζεται στην πολύπτυχη παράδοσή  μας και δεν αλλοιώνει την ιστορική ταυτότητά μας. Κι εσάς, γυναίκες της Τήνου, σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου Πολιτισμού μας, σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια και το έργο σας, σας τιμάμε, γιατί, μας ομορφαίνετε τη ζωή.

Γιατί το αγκάλιασμά σας, αφήνει χρυσάφι στα σωθικά μας, ο χορός και το τραγούδι σας, γίνεται φωτιά που μας καίει, σποδός, στα υπέροχα σώματά σας!

Γυναίκα, πάντα μαζί σου, η ομορφιά η μεθύστρα!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.