Το Φεστιβάλ Τήνου ανανεωμένο αισθητά και πλούσιο το καλοκαίρι αυτό ξεκινά συμβολικά τις εκδηλώσεις του τιμώντας την σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη. Η Άλκη Ζέη μας παίρνει από το χέρι από τα παιδικά μας χρόνια και μας βγάζει στην εφηβεία μας και από κει, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία μας ενηλικιώνει. 

Περπατώντας πάνω στην ιστορία, στο όνειρο και το παραμύθι οι διηγήσεις της αποκτούν μορφή, γίνονται ζωή. Δίνοντας έμφαση στην αυτοβιογραφία της όλο και περισσότερο και με το τελευταίο της βιβλίο "Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο" μας φέρνει κοντά στη δική της περιπετειώδη ζωή, μια ζωή που δηλώνει με τον τρόπο της ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να  επαναληφθεί στο μέλλον.

Η Άλκη Ζέη είναι οικουμενική συγγραφέας, πολυμεταφρασμένη  και το έργο της στο σύνολό του τυγχάνει θαυμασμού από αναγνώστες σε πολλές χώρες. Μια σπουδαία προσωπικότητα, μια μοναδική συγγραφέας για όλες τις ηλικίες το Σάββατο μαζί μας.
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.