Το “Tinos Jazz Festival” πραγματοποιείται φέτος για 3η χρονιά σαν αυτοδιοργάνωση της α.μ.κ.ε. “bjazz” και του Τήνιου μουσικού Θωμά Αλβέρτη. Συνεχίζοντας την εξάπλωση της Jazz στο νησί της Τήνου, αναδεικνύει τα πανέμορφα χωριά της, με συναυλίες στην “Μέσα Μεριά” , δηλαδή στα χωριά Αρνάδος, Δυο Xωριά και Τριαντάρος όπου θα είναι οι φετινοί τόποι διεξαγωγής των συναυλιών.

Λόγω του ότι φέτος κλείνουν 100 χρόνια από την πρώτη ηχογράφηση δίσκου με την λέξη “JAZZ” (OriginalDixielandJazzBand), το “TinosJazzFestival 2017” προσκαλεί μουσικούς από τις πιο καταξιωμένες σχολές jazz στην Ελλάδα, την μουσική σχολή Atheneaum, το ωδείο Φίλιππος Νάκας και το μουσικό πανεπιστήμιο Κέρκυρας.


Καλλιτεχνικός του διευθυντής θα είναι ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, ένας Ελληνας μουσικός που κάνει καριέρα στην Νέα Υόρκη εδώ και 20 χρόνια.

Στην διάρκεια της φετινής διοργάνωσης θα παραστεί και η εισηγήτρια και εμπνευστής της πρωτοβουλίας Ενοποίησης Πολιτιστικού Προιόντος – Πρωτογενούς Τομέα και Νησιωτικότητας Δρ.Δέσποινα Πρίνια, Λέκτορας Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Παν/ιο του Στρασβούργου, συνεργάτης της UNESCO για να παρουσιάσει την νέα της πρόταση “Cyclades Jazz Festival”, το οποίο, συνεχίζοντας το όραμα του “Jazz Tinian” Θωμά Αλβέρτη, εμπνευστή και ιδρυτή του “Tinos Jazz Festival”,έχει σαν στόχο να καθιερώσει τον τόπο μας, την Τήνο και τις Κυκλάδες, σαν μία από τις βασικές έδρες της Jazz στην Ελλάδα. Εδώ, στις Κυκλάδες, ο Πολιτισμός και η μουσική δίνουν τον τόνο και για την ανάπτυξη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του “Tinos Jazz Festival 2017” :

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 : Πλατεία Δύο Χωριών
Drum & Voice Jazztronica project,
Aggeliki Toubanaki (v), Ilias Doumanis (d)

Σαββατο 24 Ιουνίου 2017 : Δημοτικό σχολείο Τριαντάρου
Christos Rafaelides Trio, special guest: Miranda Verouli
George Georgiadis (b), Alexandros Ktistakis (d)

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 : Πλατεία Αρνάδου
Arion Giftakis Quartet
Gabrielle Milozzi (alto sax), Tzortzis Tsiropoulos (tenor sax),
Arion Giftakis (double bass), Anastasios Gouliaris (drums)

Διοργάνωση: α.μ.κ.ε. “b jazz”
Υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.