Παραμυθοχώρα Κουκλοθεατρική Ομάδα Κιβωτός Μύθων
Ο Τρομάρας

Η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων αφήνει για λίγο τη σκηνή της Παραμυθοχώρας και ταξιδεύει με το αγαπημένο παραμύθι του Γ. Βιζυηνού “ Ο Τρομάρας” στο Beach Bar “ΦΥΚΙ” στον Αγ. Ιωάννη Πόρτο Τήνου.

Σάββατο 15-7-17 στις 20:30

Ο Τρομάρας είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους! Ένα αγόρι που φοβάται ακόμη και μία μύγα ψάχνει τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του, μπλέκει όμως σε απίστευτες γκάφες και τρελές περιπέτειες...

Θα τα καταφέρει άραγε; 

Ένα ελληνικό παραμύθι με επίκαιρο νόημα “η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη”. Η παράσταση παίζεται με γαντόκουκλες, κούκλες μαρότ και κούκλα ανθρωπίνων διαστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της τα παιδιά συμμετέχουν στα δρώμενα και βοηθούν τον ήρωα στις περιπέτειες του. Ενώ παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από Μικρά Ασία και Μυτιλήνη, παρασύρουν συνεχώς μικρούς και μεγάλους σ’ ένα αξέχαστο γλέντι.

Στο τέλος της παράστασης ένα μεγάλο κόκκινο πανί ανοίγει και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετάσχουν στο γλέντι του γάμου του ήρωα με πολύ χορό και μουσικοκινητικά παιχνίδια!

Βιωματικό εργαστήριο κατασκευής κούκλας

Την επόμενη μέρα της παράσταση τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο κατασκευής κούκλας.

Παίρνοντας έμπνευση από τη θάλασσα και με οδηγό την παιδική φαντασία δημιουργούμε γοργόνες, ψαράδες και ψαράκια με πολύχρωμα υφάσματα, χρώματα μαλλί πλεξίματος και ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο τέλος τα παιδιά εμψυχώνουν τις κούκλες τους και χορεύουμε όλοι μαζί!
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.