Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου στην καρδιά του καλοκαιριού. Μια περίοδο που όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού την περιμένουν για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα.

ΜΕ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
Μη έχοντας στην κατοχή μας τα επίσημα στοιχειά της επιβατικής κίνησης (αριθμός αφίξεων και αναχωρήσεων), με μια πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα το πρόσημο θα είναι θετικό σε σχέση με τον περσινό μήνα.

Οι επαγγελματίες του νησιού σε σχετικές ερωτήσεις που τους κάναμε, μας ενημέρωσαν ότι ναι μεν είναι καλύτερα από πέρυσι αλλά ο τζίρος δεν είναι τόσο ανεβασμένος, κάτι απόλυτα λογικό με το αν αναλογιστούμε πως τα οικονομικά μέτρα της συγκυβέρνησης που ήρθαν και έρχονται, έχουν πλήξει τον Έλληνα πολίτη.


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ
Στο τομέα της διαμονής τα σαββατοκύριακα είναι αυτά που είχαν την υψηλότερη πληρότητα, τις προηγούμενες μέρες του μήνα. Μάλιστα, από το αυριανό Σάββατο και μετά η πληρότητα στις κρατήσεις είναι πάνω από το 85% (και όχι 70% που αναφέρουν άλλα site των Κυκλάδων). 

Στα θετικά πρέπει να υπολογίσουμε και τις αφίξεις ξένων τουριστών όπως Ιταλοί, Γερμανοί, Άγγλοι και φυσικά Γάλλοι. Αποτέλεσμα των προσπαθειών που γίνεται από το νησί για την προβολή του εκτός Ελλάδος. 

Μεγάλο μερίδιο, του κόσμου που επισκέπτεται το νησί κατευθύνεται προς την ενδοχώρα για να την γνωρίσει και να γευτεί την γαστρονομία του τόπου. Υστέρνια, Καρδιανή, Πύργος, Πάνορμος, Τριαντάρος, Δύο Χωριά, Βωλάξ, Φαλατάδος, είναι κάποιοι από τους προορισμούς που έχουν στην ατζέντα τους οι τουρίστες. 

Όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένα ακόμα καλό καλοκαίρι για το νησί της Τήνου που δείχνει να έχει μπει για τα καλά στον Τουριστικό Χάρτη των ευρωπαϊκών προορισμών. Με δεδομένη την συνέχιση των προσπαθειών για την προώθηση του τόπου μπορούν τα αποτελέσματα να είναι ακόμα καλύτερα. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.