Χιλιάδες είναι οι προσκυνητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στο ιερό νησί της Παναγίας, οι οποίοι συρρέουν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας για να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια που αενάως τελούνται στον Πανίερο Ναό με την ευλογία και την μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ιερούργησε το πρωί της Κυριακής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) Τήνιος τη καταγωγή κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Πανιέρου Ναού αλλά και Ιερείς προσκυνητές από άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στο Ευαγγελικό και στο Αποστολικό ανάγνωσμα αλλά και στην Εξωτερική Ιεραποστολή.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος για την έμπρακτη στήριξη στο έργο της Επισκοπής Μπραζαβίλ και ιδιαίτερα για την οικονομική ενίσχυση στην ανέγερση Ναού στην περιοχή της φυλής των Πυγμαίων που πρόσφατα βαπτίσθηκαν Ορθόδοξοι.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχήθηκε στον κ. Παντελέημονα υγεία, μακροημέρευση και καλή δύναμη στο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Αφρικανική ήπειρο.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες:  Γιώργος Πολυκανδρίτης - Δήμητρα Φανερού
www.romfea.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.