200.000 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης της Παλιάς Μονής Ουρσουλινών Τήνου. Τη χρηματοδότηση της μελέτης εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη»

Ένας χώρος πνευματικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας για περισσότερα από 150 χρόνια, ξαναπαίρνει ζωή, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε και εξασφάλισε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το ποσό των 200.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Μελέτης Αποκατάστασης – Αναδιαρρύθμισης του Κτηρίου Παλαιάς Μονής Ουρσουλινών, Λουτρών Τήνου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη και με απόφασή του, η μελέτη εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι η Μονή & Σχολή Ουρσουλινών της Τήνου υπήρξε το προπύργιο και το εκπαιδευτήριο της μάθησης, της τέχνης και του πολιτισμού, από το 1862, οπότε και λειτούργησε ως ορφανοτροφείο, οικοτροφείο, Γαλλικό Γυμνάσιο, Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και σχολή εκμάθησης ταπητουργικής, ραπτικής και πολλών ακόμα τεχνών.

Γι’ αυτήν την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα μακροχρόνιο αίτημα της Τηνιακής κοινωνίας παίρνει το δρόμο της ικανοποίησης μετά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Είναι η πρώτη ρεαλιστική προσέγγιση των τελευταίων ετών αφού μπαίνουν επιτέλους οι σωστές βάσεις της διαδικασίας που απαιτείται για την αποκατάσταση ενός εκ των σημαντικότερων ιστορικών μνημείων των Κυκλάδων, με πρώτο στάδιο τη χρηματοδότηση της μελέτης και με επόμενο στόχο, μετά την ολοκλήρωση αυτής, την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Σε αντίθεση με την πρακτική της επί χάρτου υποσχεσιολογίας του παρελθόντος, με συντονισμένες ενέργειες, αποδεικνύουμε ότι όταν υπάρχει βούληση και καλή συνεργασία  μπορούν να επιλύονται προβλήματα. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη".

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.