Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι που οργάνωσε η ΚΟ Τήνου του ΚΚΕ την Κυριακή, κάτω από τα πλατάνια στο χώρο της Καταπολιανής, προς τιμήν του Τηνιακού παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού και συγγραφέα, Μιχάλη Λιαρούτσου.Στην ομιλία του, ο Μάκης Πρωτόπαπας από την ΚΟ Τήνου, αφού έκανε μια λεπτομερή αναφορά στη ζωή και το έργο του Μιχάλη Λιαρούτσου, που στη γερμανική κατοχή ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ, διετέλεσε γραμματέας στις Ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας και στη συνέχεια γραμματέας της ΕΠΟΝ Αιγαίου. Τον Ιούλη του 1946 βγήκε στην παρανομία και το 1947 μαχητής του ΔΣΕ στα βουνά της Μυτιλήνης.

Πιάστηκε το 1950, καταδικάστηκε από έκτακτο στρατοδικείο σε θάνατο το 1951, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), της οποίας διετέλεσε γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς και του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ, του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Την περίοδο 1978-1982 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καισαριανής. Στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση ζωής του Μιχάλη Λιαρούτσου, που στάθηκε ακλόνητος και αταλάντευτος απέναντι στις ατελείωτες διώξεις και τους βασανισμούς, που υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις την κοσμοθεωρία μας, την πολιτική και το πρόγραμμα του ΚΚΕ, το σοσιαλισμό, κάτω από όλες τις συνθήκες και τους δύσκολους καιρούς.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με φαγητό που έφτιαξαν τα μέλη της Οργάνωσης και μπόλικο κρασί.

www.902.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.