Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον δάσκαλο (γέρο – πλάτανο) της Έξω Μεριάς, Κωνσταντίνο Ν. Καρδαμίτση (1874-1967), με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εκδημία του και η οποία θα γίνει στα Υστέρνια το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, κατά το εξής πρόγραμμα:

10.00  Μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Υστερνίων.
10.30  Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στην προτομή του (θέση Κάτω Πηγάδι)
11.00  Εκδήλωση τιμής στην πλατεία Ισμήνης Καραδήμα – Σκούταρη.

Ομιλητές θα είναι: 

1. Μαρία Σικ, Κωνσταντίνος Ν. Καρδαμίτσης, ο άνθρωπος για όλες τις εποχές.
2. Κυριακή Οριάνου, Ο Κων/νος Ν Καρδαμίτσης και ο λαϊκός πολιτισμός της Τήνου.
3. Φίλιππος Φόρτωμας, παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Δανούση, «Ο Κωνσταντίνος Καρδαμίτσης και η εποχή του»

Συνδιοργανωτές: η Τοπική Κοινότητα Υστερνίων, η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων και ο Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

Υπήρξε γόνος παλιάς λευιτικής οικογένειας και υπηρέτησε ως δάσκαλος επί 42 συναπτά έτη στο Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων, γαλουχώντας παλιές γενιές Υστερνιωτών, με τα νάματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο υπηρέτησε την κοινωνία του Πανόρμου, από πολλές επάλξεις. Διετέλεσε γραμματέας του γλύπτη Λάζαρου Σώχου (Προέδρου της Επιτροπής Υστερνίων), γραμματέας των Κοινοτήτων Υστερνίων και Πανόρμου. Δημιούργησε στα Υστέρνια Μελισσοκομικό Σταθμό, Βιοτεχνική Σχολή – Υφαντήριο και υπήρξε ο κεντρικός πυλώνας του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

Τέλος υπήρξε επί 70 χρόνια, ιεροψάλτης στην Αγία Παρασκευή Υστερνίων και διαπρύσιος κήρυκας του Ευαγγελικού λόγου.

Πύργος Τήνου 20 Ιουλίου 2017

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου
Εμμανουήλ Σώχος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.