Ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος καλλιτέχνης της StreetArt L’ATLASήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δημιούργησε, με τη μοναδική ιδιαίτερη τεχνοτροπία του, δύο έργα στο Μουντάδo Τήνου σε ιδιαίτερα σημεία του χωριού μας. Έργα του L’Atlas κοσμούν όλες τις μεγάλες πλατείες – δρόμους - κτίρια μεγάλων κρατών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Ο κόσμος παρίστατο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των έργων. Τα έργα παραμένουν «μόνιμα» στο χωριό μας και βέβαια είναι μέρος της «2ης Μικρή Biennale στο Μουντάδo», έκθεσης έργων τέχνης με θέμα «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ».

Από 18 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των έργων. Η performance του L’ATLASολοκληρώθηκε, με την παρουσία του κόσμου, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 22 Ιουλίου και ώρα 18:30 έως 19:00Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Γάλλος καλλιτέχνης, Jules Dedet Granel, γνωστός και ως L’Atlas, γεννήθηκε το 1978 και είναι γνωστός για την έρευνά του γύρω από το γράψιμο του από ένα σημείο εκκίνησης για το έργο του, που είναι το πλαστικό και η εικονογράφηση. Σπούδασε καλλιγραφία σε διάφορες χώρες και πολιτισμούς και δημιούργησε το δικό του πρωτότυπο τυπογραφίας.

Στα έργα του κυριαρχεί η ιδέα της δημιουργίας μιας καθολικής εικαστικής γλώσσας και ισορροπίας ανάμεσα στη μορφή και το γράμμα, μεταξύτης πράξης και της πρόθεσης. Στη δεκαετία του '90, ασχολήθηκε με το δημόσιο τομέα, φτιάχνοντας ένα όνομα για τον εαυτό του στον τομέα του γκράφιτι. Από το 2000, έχει στούντιο και παρουσιάζει τα έργα του στις σύγχρονες αστικές γκαλερί τέχνης.

Σημαντική προσωπικότητα και διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης δρόμου, είναι γνωστός για τις ζωγραφισμένες προσόψεις του και για τις μνημειώδεις παραστάσεις του που πραγματοποιήθηκαν απευθείας στο έδαφος σε ιστορικές τοποθεσίες στις πόλεις, όπως με την απέραντη «Πυξίδα» που ανατέθηκε από το Κέντρο Georges Pompidou στο Παρίσι το 2008, ή στο Place du Capitole το 2012, σε συνεργασία με την πόλη της Τουλούζης.

Είναι πλέον ένας καλλιτέχνης του οποίου η αυστηρή δουλειά εξηγεί και δικαιολογεί την επιτυχία που έχει συναντήσει από τους συλλέκτες, από το κοινό και από τα θεσμικά όργανα.


Επιμέλεια έκθεσης: Mireille LIENARD (B) / Σκηνογραφία: Philippe FRAISSE (FR)
Διοργάνωση: «Σύνδεσμος των απανταχού εκ Μουντάδου Τήνου καταγομένων». Συνδιοργάνωση: «Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»
Πληροφορίες: Ηλίας Σιγάλας 6944318033, e-mail: lienard.mireille@gmail.com, sigalase@yahoo.com


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.