Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί σε πολλά site κυρίως των Κυκλάδων η είδηση ότι έρχονται απεργίες στα καράβια. Έτσι, η τρομολογία για ακόμα μια φορά δίνει και παίρνει. Πάμε να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) «πολλοί ναυτικοί εργάζονται 14 με 16 ώρες τη μέρα, χωρίς ανάπαυση, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα».


Να αναφερθεί πως η ΠΕΝΕΝ έχει ήδη προαναγγείλει προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες από από 01/08 έως 03/08 σε συγκεκριμένα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας για τους ναύτες- μέλη των πληρωμάτων, καταγγέλλοντας ότι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν υπερβάσεις των ωραρίων εργασίας και χρόνου ανάπαυσης των ναυτικών χωρίς να καταβάλουν υπερωριακή απασχόληση.

Αν κάποιοι από τους ναύτες που εργάζονται στα συγκεκριμένα πλοία αποφασίσουν να απεργήσουν τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στα δρομολόγια και στις μετακινήσεις των επιβατών καθώς το πλοία δεν θα μπορούν να αναχωρήσουν λόγου ελλιπούς σύνθεσης τους πληρώματος.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.