13 με 30 Ιουλίου, Αρνάδος Τήνου

Με αφορμή την 60 η επέτειο από το θάνατο του διάσημου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957) θα πραγματοποιηθεί έκθεση του νεόδμητο Συλλόγου Τηνίων Καλλιτεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναδού από την Πέμπτη 13 Ιουλίου όπου θα εκτεθούν έργα των παρακάτω καλλιτεχνών (με αλφαβητική σειρά) : Νεκτάριος Αντωνόπουλος, Τάσος Αριδάς, Αρτεμις, Χρήστος Αρτέμης, Natalie Borst, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Χαρά Καμινάρα, Βίκη Κολιπέτσα, Νικόλαος Κοντογεώργης, Χρήστος Σανταμούρης, Κωνσταντίνα Συλικού, Αννέτα Φουνιέ, Αναστασία Χατζίρη.

Ο Γκαίτε είπε κάποτε στον Έκκερμαν, πως η προσωπικότητα είναι εκείνη που πλουτίζει την παιδεία ενός έθνους, και η προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη όχι μόνο πλουτίζει την Ελληνική παιδεία αλλά και την παγκόσμια παιδεία. Οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα, ο καθένας με το δικό του τρόπο και τη δική του ελευθερία έκφρασης.

Το άνοιγμα της έκθεσης θα περιλαμβάνει συναυλία από τους συμμετέχοντες της Καλοκαιρινής Μουσικής Ακαδημίας «Αρνάδος-Μουσική» με τους Αρσένη Σελαλμαζίδη στο βιολί, την Regula Baenziger ως σοπράνο και τους πιανίστες Ευάγγελο Σαραφιανό, Γεώργιο Πατεράκη και Johannes Schild. Μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παλιά και νέα κομμάτια σε κείμενα και θέματα του Καζαντζάκη που απαρτίζουν οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκης, Αρσένης Σελαλμαζίδης, Γεώργιος Πατεράκης, Johannes Schild και άλλοι.


Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Επικοινωνία
κ. Αλέξης Κανιάρης
Υπεύθυνος Εργου
EuroMare
210 92 21 254
caniaris@euromare.eu, info@euromare.eu

Η εταιρεία EuroΜare δραστηριοποιείται στη δημιουργία, διαχείριση και οργάνωση πολιτιστικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.