Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το νησί της Τήνου. Μπορεί το χειμώνα να μην είναι τόσο εμφανές το πρόβλημα όσο τους καλοκαιρινούς. Την τελευταία εβδομάδα έχουν "μαζευτεί" αρκετά σκουπίδια σε κάδους του νησιού. Γιατί όμως έγινε αυτό;

Σύμφωνα με πηγές από το Δήμο Τήνου, έχουν υποστεί βλάβες κάποια από τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας αλλά και ο δεματοποιητής και σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν οι συμβασιούχοι του τομέα έχουν προκαλέσει την κατάσταση που επικρατεί.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας κάνουν αποκομιδή των απορριμμάτων απο διάφορα μέρη του νησιού (Πόλη, Χωριά, Παραλίες) και όπου παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση. Πάντα με πληροφορίες μας, είναι θέμα ημερών όλα να επανέλθουν στην φυσική τους ροή με την όποια βλάβη προκύψει να αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

Υ.Γ.1 |  Αγαπητέ επισκέπτη και κάτοικοι του νησιού, καλό θα ήταν να αφήνουμε τα σκουπίδια μας αν είναι εφικτό, σε κάδους που έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή τους ή δεν έχει μεγάλη ποσότητα μέσα. ΟΧΙ ΕΞΩ από τους κάδους.

Υ.Γ.2 | Απο το τρόπου που συμπεριφερόμαστε στα σκουπίδια δείχνουμε την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας. Δεν θα πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να τα ασφαλίζουμε σε σακούλες απορριμμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αφήνουμε ξερά χόρτα δίπλα σε κάδους υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πυρκαγιάς. Να μην θεωρούμε ικανοποίηση το γεγονός ότι ξεφορτωθήκαμε τα κλαδιά μας ή τα ογκώδη δίπλα σε ένα κάδο. Ας ζητήσουμε τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και ας μην ξεχνάμε ότι είναι πάντα πιθανή η ενεργοποίηση προστίμων από την υπηρεσία σε βάρος παραβατών. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.