Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η προσκυνηματική αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β'.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συνοδευόμενος υπό πλήθους Κληρικών και Κορινθίων προσκυνητών κατέφθασαν στο λιμάνι της Τήνου όπου τους υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο Σεβ. κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συνευχηθέντος του Σεβ. κ. Δωροθέου Β' ο οποίος προσεφώνησε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου για την παρουσία του εκ μέρους των Κληρικών, της Διοικούσης Επιτροπής και του ευσεβούς λαού της Τήνου.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Κληρικούς, τη Διοικούσα Επιτροπή και τους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για τη διευκόλυνση όλων των προσκυνητών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς στο πρόσωπο της Παναγίας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Επισκοποπάτορος του Μητροπολίτου Κορίνθου επί τη συμπληρώσει 27 ετών από της εκδημίας του, ο οποίος ήταν προσκυνητής της Μεγαλόχαρης.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου και ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου. Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Ιερού Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού
www.romfea.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.