Πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Τήνο πραγματοποίησε η εφημερίδα Hellenic Mail με τίτλο "Τήνος, το χειροποίητο νησί". Στο αφιέρωμα μιλάει τόσο η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Αναστασία Δεληγιάννη όσο και ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Τήνου κος Ανδρέας Τσιμέκης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει το δημοσίευμα

Η Τήνος, με πρωτεύουσα τη Χώρα, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων και εντοπίζεται ανάμεσα στη Σύρο, τη Μύκο- νο και την Άνδρο. Η Τήνος είναι ένα ορεινό νησί, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εύφορες πεδιάδες προς τις παράκτιες περιοχές.

Το κλίμα της Τήνου, όπως και όλων των νησιών του ιδίου συπλέγματος, είναι μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Το νησί είναι γνωστό κυρίως ως τόπος προσκυνήματος, αποτελώντας ένα από τα ιερότερα κέντρα της Ορθοδοξίας. Εδώ βρίσκεται ο ναός της Ευαγγελίστριας, που προσελκύει μεγάλο αριθμό πιστών που καταφτάνουν για να προσκυνήσουν στο ναό την περίφημη εικόνα της Μεγαλόχαρης. Στο νησί, άλλωστε, υπάρχουν εκατοντάδες εκκλησίες, φανερώνοντας το ιδιαίτερο θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων.

Το νησί παρουσιάζει, ωστόσο, και αξιοσημείωτες φυσικές ομορφιές, ενώ ιδιαίτερα γοητευτικά είναι τα πολλά μικρά χωριουδάκια του, που συνεχίζουν να ακολουθούν, σε μεγάλο βαθμό, τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ο μεγάλος αριθμός από περιστερώνες, κληρονομιά του βενετικού παρελθόντος της Τήνου, που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη την έκταση του νησιού.

Διαβάστε όλη την εφημερίδα παρακάτω

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.