Συνεχίζεται για τελευταία μέρα σήμερα η έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Συλίκου στον όμορφο χώρο του Ολιστικού Κέντρου Αναψυχής "Pelias Life in Balance" στην Καρδιανή. η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 16/7 και η ζωγράφος θα είναι εκεί Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 19:30- 22:30


Γη και θάλασσα.

Πελάγη και τοπία με τα χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης απεικονίζονται σ’ αυτή τη σειρά έργων της Κωνσταντίνας Συλίκου. Οι ρεαλιστικές πινελιές συνυπάρχουν με τις ιμπρεσσιονιστικές τάσεις και σε συνδυασμό με τις απόλυτα ατίθασες χρωματικές εξάρσεις συγκροτούν μια ενότητα ατμοσφαιρικών αναπαραστάσεων. 

Οι συνθέσεις της είναι εύρυθμες με μια ιδιάζουσα γραφή, χωρίς ωραιοποίηση. Οι απεικονίσεις έχουν συχνά σαφείς αναφορές από τη φύση, αλλά στο σύνολό της η ζωγραφική ερμηνεία, αυθόρμητη και ελεύθερη, αποδίδει μια ιδιαίτερη ποιητική ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις συνεχείς μορφικές αλλαγές του φυσικού τοπίου καθώς πάλλεται απ’ τους ανέμους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εικαστική γραφή, εντελώς προσωπική, που μεταφέρει στον καμβά όχι μια φωτογραφική αποτύπωση της πραγματικότητας, αλλά την αληθινή αίσθηση της ευαίσθητης αρμονίας της φύσης.

Λουϊζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.