Αξιοσημείωτη και συγκινητική είναι η προσέλευση των πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ώστε να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και να εκζητήσουν τη βοήθεια και μεσιτεία της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κ. Δωρόθεος Β’ με αμείωτο ενδιαφέρον φροντίζει ώστε να τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες και να εξυπηρετούνται και να βρίσκουν ανάπαυση οι προσκυνητές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην γεννέτειρά του βρίσκεται τις ημέρες αυτές και ο Τήνιος τη καταγωγή Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης, Διευθυντής του Γραφείου Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο υπεδέχθη στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και συνομίλησαν για εκκλησιαστικά θέματα του Πανιέρου Ναού και της Ιεράς Νήσου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης
www.romfea.grΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.