Τηλεοπτικό κλιμάκιο της ΕΡΤ3 και της εκπομπής “Alternativa” επισκέφθηκε την Τήνο προκειμένου να καταγράψει την εναλλακτική διαχείριση της ανακύκλωσης που οργανώνεται στο νησί από την Κοιν.Σ.Επ. "Καλλονή-Κελλιά" Τήνου.

Οι συντελεστές της εκπομπής, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Επ. και ενημερώθηκαν από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και από τους εργαζόμενους για την εκπαίδευση –ευαισθητοποίηση των κατοίκων, τη συλλογή των ανακυκλώσιμων, τη διαλογή και δεματοποίηση. Στη συνέχεια κατέγραψαν τη διαδικασία συλλογής των τηγανέλαιων και είχαν συνομιλία με τους καταστηματάρχες.Το συνεργείο, συνοδευόμενο από μέλη της Κοιν.Σ.Επ. "Καλλονή-Κελλιά" και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑν), Δημήτρη Πολιτόπουλο, επισκέφθηκαν τα χωριά Καλλονή, Ταραμπάδο και Μέση, όπου οι πολιτιστικοί σύλλογοι εφαρμόζουν μέθοδο διαλογής στην πηγή σε 4 ρεύματα, χαρτί –χαρτόνι, μέταλλα, πλαστικό και γυαλί. Τα υλικά συλλέγονται από τους συλλόγους σε χωριστούς κάδους και μεταφέρονται από τους ίδιους στις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Επ., ενώ το γυαλί σε κώδωνες που μεταφέρονται με τη συνεργασία του Δήμου.Η εκπομπή διάρκειας 50’ θα προβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου (ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00) και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 20/9 στις 12 μμ και το Σάββατο 23/9 στις 6 το απόγευμα. Είναι ξεχωριστή τιμή για την Κοιν.Σ.Επ. "Καλλονή-Κελλιά" αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία να προβάλλεται η Τήνος ως παράδειγμα επιτυχούς πρακτικής στην ανακύκλωση με συμμετοχή των κατοίκων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.