Συνεχίζεται στον οικισμό των Υστερνίων η καλλιτεχνική έκθεση ART UNEXPECTED.

Art Unexpected - Τέχνη απροσδόκητη (Μια περιπέτεια σε εξέλιξη)
Μαύρο και άσπρο: Εξερεύνηση εσωτερικών χώρων
1.09.17 - 23.09.17 ( απογευματινές – βραδινές ώρες)
Yστέρνια, Τήνος

Από την 1η έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2017, το Soul Food Artist Collective φέρνει την έκθεση Art Unexpected στα Υστέρνια, ένα παραδοσιακό χωριό στο νησί της Τήνου. Σε έναν σύγχρονο κόσμο γεμάτο πολέμους, επικοινωνία στην ταχύτητα του φωτός, σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των γειτόνων μας. Μαύρο και άσπρο: Η εξερεύνηση των εσωτερικών χώρων επιδιώκει να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν όχι μόνο στα αριστερά ή στα δεξιά, αλλά και σε ενδιάμεσα διαστήματα .

Η παράσταση - έκθεση καλεί το κοινό να ανακαλύψει κρυμμένους χώρους γεμάτους με τέχνη στο γραφικό χωριό Υστέρνια, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα εγκαταλελειμμένα κτίρια – χώρους έμπνευσης  μέσα στο χωριό.
Μαύρο και άσπρο: Η εξερεύνηση των εσωτερικών χώρων θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέσων όπως φωτογραφίες, κολάζ, σχέδια, έργα ζωγραφικής, έργα τέχνης δρόμου, ρούχα, μουσικές και ηχητικές εγκαταστάσεις κυρίως από Έλληνες καλλιτέχνες.

Η Georgia, ιδρυτής της Soul Food Artists Collective, γεννήθηκε στην Τζαμάικα. Έζησε την ενήλικη ζωή της στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, παρέμεινε για 6 εβδομάδες αντί για το ταξίδι 4 ημερών που σχεδίασε αρχικά. Ένιωσε ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα και ενθουσιασμένη από τη ζωή στην Ελλάδα. Μια βροχερή μέρα στα Υστερνία, καθώς παρακολούθησε το χωριό να βυθίζεται στα σύννεφα, είχε την αίσθηση ότι ήταν σε μια σουρεαλιστική εναλλακτική πραγματικότητα. Τότε το Δημοτικό κτίριο φάνηκε να ξεχωρίζει ως ένα όμορφο μέρος για να παρουσιάσει την τέχνη. Έχοντας αποτελέσει εφαλτήριο για διάφορους καλλιτέχνες, μέσω της Xukuma (ένα κατάστημα σχεδίασης στη Νέα Υόρκη, κλειστό από το 2008), είναι ενθουσιασμένη που θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την τέχνη και τους καλλιτέχνες σε έναν νέο χώρο. Χρησιμοποιώντας το άσπρο και  το μαύρο ως δημιουργικά εργαλεία της, έχει επιμεληθεί μια έκθεση, η οποία ενθαρρύνει τους θεατές να δουν όχι μόνο την τέχνη, αλλά και να εμπλέκονται και να αλληλεπιδρούν με αυτήν.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες οι: Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Γιάννης Ζινδρίλης, Τζορτζίνα Αρμακόλα, Ιωάννα Μαντζούρου, Γιάννης Γιγουρτάκης, GB, Νικόλας Brunet, Νίκος Σιδέρης, Βασίλης Σκοπελίτης, Οδυσσέας Μουρτζούχος, Αθανάσιος Οικονόμου, Ευαγγελία Πίστα, Sonke, Νιόβη Κρητικού, Βασίλης Ζούπας, Κωνσταντίνος Σκοπελίτης, Μαρίνα Φραγκιουδάκη, Αντώνης Πετράκης
Συμμετέχοντες μουσικοί οι: Dauda Conteh,  Ευάγγελος Σακλάρας,  Στάθης Αννίνιος,  Σωτήρης Ζιλιασκόπουλος,  Ηλία Κρασσάς,  Άλεν Πουνιάσης και  Χάρης Παζαρούλας.
Συμμετέχοντες σχεδιαστές: Αθηνά Κορδά, Ειρήνα  Ρεν, Μικ Σπαράπουλο και Μιχάλης Μπαμπούσης (He.m.noid)

Ο παρουσιαστής Θωμάς Διάφας θα καθοδηγήσει τους επισκέπτες στην έκθεση από τις 8 έως τις 23 Σεπτεμβρίου

Θα υπάρχει ζωντανή μουσική την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ.

Έναρξη: 1.09.17 ( μετά τις 19.00)
Διάρκεια: 1.09.17-23.09.17
Επιμέλεια: Georgia
Επικοινωνία: info@artunexpected.org
FB: https://www.facebook.com/artunexpected2017
Instagram: https://www.instagram.com/artunexpected2017


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.