Η SOPHROSYNA στηρίζει την μαία του Κέντρου Υγείας Τήνου. Η μαία είναι ένα σημαντικό πρόσωπο για την έγκυο ή νέα μητέρα. Στις περισσότερες δυτικές χώρες (π.χ. Αυστραλία, Μεγ. Βρετανία) είναι η υπεύθυνη που θα ξεγεννήσει την γυναίκα. Η συμβολή της μαίας στην πρακτική αλλά και συναισθηματική φροντίδα της εγκύου και του νεογνού είναι ουσιαστική.

Η μαίες:

"Λειτουργούν υπό την φιλοσοφία πως η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι φυσιολογικό μέρος της ζωής και όχι ασθένεια η οποία χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. Επιβλέπουν την σωματική, ψυχολογική, και κοινωνική ευεξία της μητέρας καθ ́ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Προσφέρουν την μητέρα με ενημέρωση, συμβουλευτική, προγεννετική φροντίδα, έμπρακτη στήριξη στην διάρκεια του τοκετού και επιλόχειο φροντίδα.

Μειώνουν τις τεχνολογικές παρεμβάσεις στον τοκετό. Παροτρύνουν τις γυναίκες με υψηλό κίνδυνο εγκυμοσύνη για μαιευτική παρακολούθηση υπό μαιευτήρα." Αυτά είναι τα κυριότερα καθήκοντα των μαίων. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα χέρια τους είναι δεμένα και πολλές φορές δεν τις επιτρέπουν να υλοποιήσουν τα καθήκοντα τους όπως οι συνάδελφοι τους στις άλλες χώρες.

Γι' αυτό στηρίζουμε τις μαίες η οποίες είναι εξαιρετικές νοσηλεύτριες και πάνω απ ́όλα άνθρωποι. Η SOPHROSYNA παροτρύνει τις έγκυες γυναίκες ή λεχώνες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με την μαία τους η οποία θα τους βοηθήση έμπρακτα τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό.

Στηρίζουμε και συγχαίρουμε την κα. Σοφία Δελατόλα, Τ.Ε. Μαία του Κέντρου Υγείας Τήνου για το πολύτιμο έργο της προς την ζωή.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.