Γνωρίζουμε στους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας, ότι, το Θερμοκήπιο ''Δωρεά''' του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου στο νησί μας , το οποίο αφιερώσαμε στην καλλιέργεια και διάδοση της χαρουπιάς , απέδωσε τους πρώτους καρπούς . Δυο χιλιάδες (2000) νεαρά χαρουπόδενδρα είναι έτοιμα για να εγκατασταθούν στην Τηνιακή γη.


Καλούμε λοιπόν τους φιλοπρόοδους συμπατριώτες μας να προσέλθουν στο φυτώριο του Συλλόγου μας, για την παραλαβή τους και την άμεση μεταφύτευση τους στη μόνιμη θέση τους, με το συμβολικό τίμημα των 2ε για κάθε δενδρύλλιο.

Είναι καιρός να φυτέψουμε στα χωράφια μας χαρουπιές, δένδρα που ευδοκιμούν στα νησιά μας και δεν έχουν ανάγκη από ιδιαίτερες φροντίδες : ελάχιστο νερό στα ένα με δυο χρόνια,δεν θέλουν φυτοφάρμακα, κλαδέματα και ο καρπός τους ωριμάζει προς το τέλος Αυγούστου. Η τιμή ανά κιλό των χαρουπιών στο χωράφι, σήμερα είναι 30λεπτά και η παραγωγή ενός δένδρου σε χαρούπια φτάνει μέχρι τα 600 κιλά, δηλαδή εισόδημα (0,30χ600=180ε/δένδρο) που διατίθεται για κτηνοτροφές, χαρουπάλευρο, χαρουπόμελο, ποτά, ψωμί κακάο, παξιμάδια, φάρμακα κλπ.κλπ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ:

ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΝΑ ΑΝΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ( ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΠΙΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ
ΚΡΕΑΤΟΣ Π.Ο.Π ) όπως στη διπλανή μας Τζιά με τα βελανίδια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΛΤΗΣ                ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΙΖΗΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.