Εδώ και μερικούς μήνες μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αντίληψη και ευαισθησία σε ότι αφορά τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της σε μια κοινή προσπάθεια, δημιουργώντας ένα φορέα για την φροντίδα και την τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αδέσποτων ζώων στο νησί. Ύστερα λοιπόν από αρκετούς μήνες προσπαθειών και επιμονής, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πλέον επίσημα  την ίδρυση του Φιλοζωικού Σωματείου Τήνου.

Σκοπός του σωματείου δεν είναι να αντικαταστήσει τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των ζώων αλλά μέσα από τις πρωτοβουλίες του να υποστηρίξει το ρόλο τους και να παρέχει όπου και όπως μπορεί βοήθεια ώστε να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των αδέσποτων ζώων.

Οι ανάγκες που προσπαθούμε να καλύψουμε αφορούν κυρίως τη σίτιση, την περίθαλψη και τη σταδιακή στείρωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στο νησί μας. Στο πλαίσιο επίσης των δράσεων που σχεδιάζονται, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για προγράμματα υιοθεσιών, συνεργασίες με άλλους συλλόγους, διαλέξεις και επιμορφωτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικους, προώθηση και καλλιέργεια της σχέσης μας με τα ζώα όπως αυτή πλέον υφίσταται στη σημερινή κοινωνία.

Στην προσπάθεια μας αυτή ζητάμε τη στήριξη σας. Τη στήριξη των κατοίκων του νησιού αλλά και των ανθρώπων που αγαπούν και επισκέπτονται συχνά το νησί. Αν δώσουμε πολλοί από λίγο, τότε μπορούμε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη συνθήκη για τα ζώα που είναι σε θέση αδυναμίας και να χτίσουμε σταδιακά μια καλύτερη σχέση συμβίωσης μαζί τους.


Αν θέλετε να μας στηρίξετε, μπορείτε να το κάνετε με τους παρακάτω τρόπους:

1. Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας και βοηθώντας μας σε διάφορες δράσεις του Σωματείου. Στη σίτιση ζώων κατά περιοχές, στη φροντίδα ασθενικών και αδύναμων ζώων, στη μεταφορά τροφών σε διάφορα σημεία του νησιού, στην κατασκευή και συντήρηση υποδομών για τα αδέσποτα (σπιτάκια, σκέπαστρα, σκίαστρα, κατασκευές για το χειμώνα κλπ), στο να βγάζουμε βόλτα σκυλάκια που ζουν μόνιμα μέσα σε κλουβιά περιμένοντας υιοθεσία

2. Με την προσφορά σας σε είδος. Τρόφιμα, φάρμακα, σπιτάκια για τα αδέσποτα κλπ.

3. Με την εγγραφή σας ως απλός «φίλος» του Σωματείου ή ως τακτικό μέλος (10€ και 20€ αντίστοιχα ετήσια συνδρομή)

4. Με απευθείας κατάθεση στο  λογαριασμό του Σωματείου, αναφέροντας το λόγο ή την δράση που θέλετε να υποστηρίξετε με τη συνδρομή σας.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να ενημερωθείτε για το σωματείο, τις σκέψεις, τις δράσεις και τις ανάγκες του αναλυτικότερα επισκεφτείτε μας στο website μας:

https://tinosanimalwelfare.wixsite.com/tinosanimalwelfare ή στη σελίδα μας στο facebook

Ας μην ξεχνάμε πως το επίπεδο του πολιτισμού μας φαίνεται πρωταρχικά από το πώς συμπεριφερόμαστε στους αδύναμους.

Ελπίζουμε στην παρουσία σας και χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας.

Ευχαριστούμε 

Το Δ.Σ.του σωματείου

Στέλιος Παπαδόπουλος
Δημήτρης Γκόλτσης
Μιχάλης Παλαμάρης
Ιωάννα Γεωργούλα
Χρίστος Γεωργίου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.