Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Τήνου αναφορικά με την πρόσφατη διακοπή υδροδότησης στον οικισμό των Κιονίων όπου αναφέρει: Την Τετάρτη 09/08/2017 πραγματοποιήθηκε πολύωρη διακοπή της υδροδότησης στον οικισμό Κιονίων της Τοπικής Κοινότητας Κτικάδου.

Η διακοπή αυτή ήταν αρχικά αποτέλεσμα ζημιάς στην αντλία της γεώτρησης της περιοχής.  Το προσωπικό της Υπηρεσίας, αμέσως μετά την ενημέρωσή του για τη ζημιά εργάστηκε ακατάπαυστα  για την αντικατάσταση της αντλίας με νέα, ώστε η  υδροδότηση της περιοχής να αποκατασταθεί άμεσα.  Η υπηρεσία ύδρευσης ήταν στο μέρος της ζημιάς από τις 6:00 το πρωί ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η βλάβη  αποκαταστάθηκε και ξεκίνησε η  άντληση νερού προς τη δεξαμενή του οικισμού. Όμως παρόλο που η δεξαμενή γέμιζε,  η υδροδότηση αποκαταστάθηκε  μόνο  σε ένα μικρό κομμάτι του οικισμού.  Το μεγαλύτερο μέρος των Κιονίων παρέμενε χωρίς νερό, παρόλο που δεν υπήρχε  κάποια φανερή ζημιά στο δίκτυο.  


Αμέσως η υπηρεσία ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο του δικτύου ώστε να διαπιστωθεί που οφείλεται η μη παροχή νερού.  Ο έλεγχος έδειξε ότι ανθρώπινο χέρι είχε κλείσει μία από τις βάνες του δικτύου και συγκεκριμένα αυτή που βρίσκεται στον Άγιο Φωτοδότη. Η συγκεκριμένη βάνα είναι γνωστή μόνο σε όσους έχουν ασχοληθεί με το δίκτυο ύδρευσης των Κιονίων και για να κλείσει χρειάζεται ειδικό εργαλείο. Η βάνα ανοίχτηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η υδροδότηση της περιοχής είχε αποκατασταθεί.

Καθ’ όλο το διάστημα του ελέγχου του δικτύου παρόντες ήταν τόσο ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κ. Βιδάλης Κωνσταντίνος όσο και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κιονίων κ. Λαυρέντιος Φώσκολος. Για τη δολιοφθορά αυτή (το κλείσιμο δηλ. της βάνας) κατατέθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, επιφυλασσόμενοι  παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.