Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε λαμπρότατα η απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού υπό των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών π. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγγέλου της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγο, π. Βαρνάβα Θεοχάρη, Γραμματέως παρά τῃ Ιερᾴ Συνόδῳ και Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως, παρεπιδημούντων Ιερέων από πολλά μέρη της Ελλάδος και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού, όπου κατά το έθος εψάλλησαν και τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών π. Επιφανίου Αρβανίτη και π. Βαρνάβα Θεοχάρη ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγο, παρεπιδημούντων Ιερέων από πολλά μέρη της Ελλάδος και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος κ. Ευ. Καλογήρου, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ευ. Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Βασ. Αποστολόπουλος και αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Λιμεναρχείου Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Χρ. Νάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νικ. Στρατής, ο Πολιτευτής των Κυκλάδων κ. Φίλ. Φόρτωμας, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συνεχίζουν να συρρέουν στην Ιερά Νήσο να προσκυνήσουν το ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και να εκζητήσουν τη βοήθεια και μεσιτεία της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κ. Δωρόθεος Β’ με αμείωτο ενδιαφέρον φροντίζει ώστε να τελούνται αενάως οι Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια και να εξυπηρετούνται και να βρίσκουν ανάπαυση όλοι οι προσκυνητές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη. Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης
www.romfea.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.