Τζούλια Γκανάσου
Γονυπετείς - Μια πορεία προς την αρχή
Νουβέλα, εκδόσεις Γκοβόστη

«Γονυπετείς» είναι οι άνθρωποι που εξαντλούν όλες τις επιλογές.
«Γονυπετείς» είναι οι θνητοί που υπερασπίζονται με πάθος μια πίστη.
«Γονυπετείς» είναι αυτοί που συνεχίζουν να παλεύουν παρά τις δυσκολίες, πέρα από τις
αντιξοότητες, ενάντια στις δυνάμεις της φθοράς, της μοναξιάς και της ανέχειας.
«Γονυπετείς» είμαστε εμείς όταν πορευόμαστε εκ νέου προς την αρχή μας.

Μια γυναίκα στα τέσσερα ξεκινάει μια ανάβαση για να υλοποιήσει μια ικεσία, ένα τάμα. Δεν είναι μόνη. Και δεν βρίσκεται στον δρόμο για τους συνήθεις λόγους. Δεν βγήκε καν στον πηγαιμό για τους λόγους που δηλώνει, τουλάχιστον στην αρχή. Όσα θυμάται, όσα βιώνει στην πορεία και όσα ομολογεί, αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα.
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, στις 20:00, παρουσιάζεται στον πολυχώρο «Αντίλαλος» στην Χώρα (Αφεντούλη & Παξιμάδη), η νέα νουβέλα της Τζούλιας Γκανάσου  Γονυπετείς». Ομιλητές θα είναι ο Αλέξανδρος Αλβέρτης-Φιλιππούσης, ο Γιώργος Αλβέρτης και η Μαριάννα Κρητικού, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τη συγγραφέα και οι οποίοι θα μας συστήσουν το βιβλίο μέσα από τη δική τους αναγνωστική ματιά.

Η Τζούλια Γκανάσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και στο Παν/μιο του Λονδίνου, Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Παν/μιο της Σορβόννης και στο Παν/μιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α.Π. Βιοπορίζεται από την Πληροφορική. Διηγήματα και άρθρα της για τη λογοτεχνία δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία:

- Σε μαύρα πλήκτρα
(Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2006 – αποσπάσματα περιλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση του Παν/μίου του Εδιμβούργου «Παγκοσμιουπόλεις».)

- Ομφάλιος λώρος
(Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2011 – συμμετοχή στα: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Dasein, 1o Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών της Αθήνας, 9 ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών
της Γλασκόβης.)

- Ως το τέλος
(Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2013 – υποψήφιο για το «Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013» του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα» & για το «Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας
2014».)

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.