Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε με λαμπρότητα η Κυριακή μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέσθηκε κατά το τοπικό έθος Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας "Κυρά-Ξένης" περιφερείας Πανόρμου Τήνου, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, Τηνίων και προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Την Ιερά Ακολουθία τέλεσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ο οποίος και κήρυξε τον Θείον Λόγο, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Γραμματεύς παρά τη Ιερᾳ Συνόδῳ και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Άρεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογρηάς, Εφημέριος της Ιεράς Μονής, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κονταξής, Εφημέριος Μαρλά-Μαμάδου, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, ο Αρχιδιάκονος του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας, Ιερολογ. Αντώνιος Τζανουλίνος και ο Διάκονος Ιωάννης Βιδάλης.


Ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ τους προσκεκλημένους Ιερείς και όλους τους συμμετέχοντες ευχόμενος εορτίως και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και την Επιτροπή της Ιεράς Μονής για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως καθώς και τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. ΑΘ. ΜΑΡΤΙΝΟ για την εκ βάθρων ανέγερση της Μοναστηριακής Τράπεζας στην οποία παρετέθη η παραδοσιακή Μοναστηριακή Τράπεζα μετά το πέρας του Εσπερινού.

Συμμετείχαν, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο Γεν. Γραμματεύς και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και εξ άλλων εκκλησιαστικών επιτροπών, εκπρόσωποι της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και Συλλόγων και Φορέων του Ιεράς Νήσου.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών των πέριξ χωρίων υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Την Κυριακή τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας ο μεθέορτος Όρθρος και η Θ. Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη ο οποίος εκήρυξε διδακτικότατα τον Θείον λόγο αναφερόμενος στην διατεταγμένη περικοπή εκ του Ιερού Ευαγγελίου, και του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα Θεοχάρη και Ιερέων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες επαρχίες της Ελλάδος και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού που συνεχίζουν να συρρέουν ώστε να προσκυνήσουν το περίπυστο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης εκζητώντας τη βοήθεια και μεσιτεία της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κ. Δωρόθεος Β’ με αμείωτο ενδιαφέρον φροντίζει ώστε να τελούνται αενάως οι Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια και να εξυπηρετούνται και να βρίσκουν ανάπαυση όλοι οι προσκυνητές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ τους Λειτουργούς για την λειτουργική τους συμμετοχή καθώς και τους πολυπληθείς προσκυνητές για την προσευχητική τους συμμετοχή.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.