Σε συνέχεια των αφιερωμάτων της η ΕΡΤ για την Τήνο πραγματοποίησε προβολή του χωριού Πύργου με χαρακτηριστική λεζάντα "Ένα χωριό - μουσείο παραδοσιακής μαρμαρογλυπτικής". Η κρατική τηλεόραση παρουσίασε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας του χωριού μέσα από όμορφα πλάνα.

Ο κος Μανώλης Σώχος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτισμού Δήμου Τήνου ανέφερε "Ο Πύργος σήμερα διατηρεί την μαρμαρογλυπτική σε άνθιση, έχει εφτά (7) ενεργά εργαστήρια και οι νέοι μας προσπαθούν να φτιάξουν νέα σύγχρονα  καταστήματα, χωρίς όμως να χαλάν το παραδοσιακό"

Ο Ιάκωβος Σκαλκώτος, παντοπώλης με την σειρά του ανέφερε πως τον Χειμώνα είναι ήσυχα και ανέφερε την ύπαρξη της σχολής καλών τεχνών στο χωριό. Η Κυριακή Οριάνου μεταξύ άλλων δήλωσε «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πύργο, έφυγα για σπουδές και επέστρεψα. Αρχικά γιατί αγαπώ πολύ τον τόπο μου και κατόπιν γιατί μου αρέσει να εργαστώ με αυτό που έχω σπουδάσει στο νησί μου"

Αναφορά έγινε και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του ομίλου Πειραιώς ενώ το δικό του "χρώμα" έδωσε στο αφιέρωμα ο κος Κώστας Αλεξόπουλος. Δείτε παρακάτω όλο το αφιέρωμα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.