Για ακόμα μια εβδομάδα και μέχρι της 15/8, επιλογές από το project του φωτογράφου Στέλιου Παπαδόπουλου  «In a state of Luminance” θα εκτίθενται στα Υστέρνια, στο all day cafe «Εξωμεριά».

«Η σειρά αυτή των φωτογραφιών έχει γίνει μέσα σε ένα διάστημα περίπου τριών ετών. Καθώς δεν υπήρχε κάποιο προαποφασισμένο θεματικό πλαίσιο,  η σειρά είναι περισσότερο το προϊόν μιας αφαίρεσης, μικρά κομμάτια ενός οπτικού ημερολόγιου από τις μέρες του καλοκαιριού σ’ένα νησί των Κυκλάδων.

Εδώ το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή. Δεν είναι οι διακοπές ή κάποια περίοδος του χρόνου. Είναι περισσότερο μια κατάσταση στην οποία μπαίνει κανείς.


Κάτω από τον άγριο ήλιο και το διαπεραστικό φως τα πράγματα επαναπροσδιορίζονται. Ένα σύννεφο στον ορίζοντα, η καμπύλη ενός τοίχου, ένα ξωκλήσι σκαλισμένο στο βράχο, η μυρωδιά του αγριοθύμαρου, ο ήχος απ’τα πανηγύρια μέσα στη νύχτα. Το παρελθόν μπλέκει με το παρόν σε μια συνθήκη ονειρικότητας, αισθαντικότητας και σιωπηλής νοσταλγίας.
Αυτό που μένει στο τέλος είναι μόνο το απαραίτητο.”

Στέλιος Παπαδόπουλος – Τηνος 2017
www.steliospapadopoulos.com

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.