Φωτ. Σπύρος Στάβερης Πηγή: www.lifo.gr


Τι σχέση μπορεί να έχει μια Gallerie στις Βρυξέλλες με ένα μικρό χωριό της Τήνου; Κι ' όμως.... όσο υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και όραμα όλα μπορούν να συμβούν!

Ακόμα και να συνυπάρξουν διάσημοι καλλιτέχνες (εικαστικοί και όχι μόνο) από έξι χώρες της Ευρώπης σ' ένα χωριό της Τήνου. Ακόμα και να παρακολουθεί η Μουνταδιανή γιαγιά με τα εγγόνια της μαζί, το διάσημο Γάλλο performer & street art καλλιτέχνη L'Atlas να δημιουργεί ενώπιον κοινού, στο σκέπαστρο ενός ξεροπήγαδου και στο γιοφύρι του λαγκαδιού.

Όλα αυτά τα μαγικά και λίγο περίεργα συνέβησαν και φέτος στο Μουντάδο της Τήνου. Σ' ένα χωριό στις υπώρειες του Κεχροβουνίου κάτω από τη σκέπη της Οσίας Πελαγίας, πνιγμένο στο πράσινο και το βαθύ κόκκινο της βουκαμβίλιας. Με τα πεντακάθαρα σπιτάκια του, τις παμπάλαιες δροσερές καμάρες, τα ξινάρια (πηγές) και τις πλύστρες, τα πηγάδια και τις ποτίστρες του και τις μικρές κατάφυτες αλτάνες (κήποι). Τίποτα κραυγαλέο, τίποτα περιττό. Μέσα σ αυτό το φυσικό σκηνικό ψάξαμε τους θησαυρούς, που ήταν καλά κρυμμένοι σε διάφανες προθήκες.

Εννέα καλλιτέχνες μας προτρέπουν να κάνουμε ένα ταξίδι υπαρξιακό σ ένα μικρό λαβύρινθο καλά σηματοδοτημένο. Βγήκαμε από αυτή την περιπλάνηση με ανάμεικτα συναισθήματα, καλά ή λιγότερο καλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το ταξίδι και αυτό ήταν απολαυστικό. Πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές του “λαβυρίνθου”, στους δημιουργούς και σε όλους τους Μουνταδιανούς που βοήθησαν με αυταπάρνηση στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και στο καλωσόρισμα της βραδιάς των εγκαινίων.

Αγαπητοί Mireille, Philippe και Ηλία Σιγάλα σας ευχαριστούμε ολόψυχα!!

Λέλα Σωτηροπούλου-Αβραμοπούλου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.