Το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών του Κωνσταντίνου Βαμβακάρη θα βρίσκεται για πέμπτη χρονιά σε περιοδεία στο νησί της Τήνου. Πρόκειται για μία σειρά παραστάσεων στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Τοπικών Συλλόγων του νησιού, η οποία αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού, αλλά και παραθεριστές.

Ο Κωνσταντίνος Βαμβακάρης είναι 20 χρονών (φοιτητής Ιατρικής Αθηνών) και ένας από τους νεότερους ερασιτέχνες καραγκιοζοπαίχτες σήμερα στην Ελλάδα. Το Θέατρο Σκιών τον εντυπωσίασε από την πρώτη κιόλας παράσταση, την οποία παρακολούθησε σε ηλικία τριών ετών. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την τέχνη αυτή και πέρασε αρκετό καιρό δίπλα σε μεγάλους επαγγελματίες καραγκιοζοπαίχτες γνωρίζοντας κοντά τους τα μυστικά του Θεάτρου Σκιών, ώσπου απέκτησε το δικό του μπερντέ.

Ως σημαντικές στιγμές της πορείας του θεωρεί τη συμμετοχή του σε δρώμενο με θέμα το Ελληνικό Θέατρο Σκιών, κατά την Τελετή Λήξης των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούλιο του 2011, μαζί με άλλους νέους καραγκιοζοπαίχτες, στο TEDxAUEB (το πρώτο TEDx event σε ελληνικό πανεπιστήμιο), καθώς επίσης και ως απονεμητής στην 4 η Απονομή Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Για εκείνον το Θέατρο Σκιών συνιστά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και τέχνης, το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί. Έτσι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της βαριάς κληρονομιάς, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη φιγούρα του Καραγκιόζη στην ψυχή των απανταχού Ελλήνων. Τέλος, έχει σαν οδηγό του τη φράση του Ευγένιου Σπαθάρη: “Ο Καραγκιόζης είναι ο ίδιος ο Έλληνας, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που σήκωσε στις πλάτες του όλα τα βάσανα της πατρίδας!”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
2 Αυγούστου στον ΑΡΝΑΔΟ: "Η Παράγκα στο Σφυρί"
3 Αυγούστου στο ΦΑΛΑΤΑΔΟ: "Καλώς το Αφεντικό απ’όξω"
4 Αυγούστου στον ΠΥΡΓΟ: "Ο Καραγκιόζης Κυβερνήτης"
6 Αυγούστου στη ΣΤΕΝΗ: "Ο Καραγκιόζης Γραμματικός"
7 Αυγούστου στην ΚΩΜΗ: "Τα Αινίγματα της Βεζυροπούλας"
9 Αυγούστου στην ΚΑΡΔΙΑΝΗ: "Ο Γάμος του Καραγκιόζη"

Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985776260, 6973873819

Facebook page: Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνου Βαμβακάρη

Διοργανωτές:
Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρναδιωτών, Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φαλατάδου, Πολιτιστικός Σύλλογος
Πύργου-Πανόρμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Στενής «Ο Άγιος Αντώνιος», Ενωτικός Σύλλογος Κώμης,
Περάστρας, Μοναστηριών, Σύλλογος Απανταχού Καρδιανιωτών

Μεγάλοι Χορηγοί:
Blue Star Ferries, REVOIL

Χορηγός Επικοινωνίας:
Περιοδικό ΤΑΜΑ

Η παρουσία σας θα δώσει μία ιδιαίτερη νότα σε κάθε παράστασή μας! Σας περιμένουμε...


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.