Η Έξω Μεριά τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει την δική της ταυτότητα στον τομέα του τουρισμού και όχι τυχαία. Από την Καρδιανή μέχρι και τον Πάνορμο οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα μονοπάτια που χάραξαν με τη σμίλη τους οι σπουδαίοι μαρμαρογλύπτες.

Το καλοκαίρι που διανύουμε το χωριό του Πύργου σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας δέχτηκε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά. Η περίφημη πλατεία με τον Πλάτανο, και τα μαγαζάκια που το απαρτίζουν είχαν την τιμητική τους από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού -πιθανότατα και από το Πάσχα-.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την τουριστική κίνηση. Έχει γίνει αρκετή δουλειά από τους υπεύθυνους της προώθησης του νησιού αλλά και από τους ίδιους τους επαγγελματίες» δήλωσαν σε ερώτηση του Tinos Today, καταστηματάρχες της περιοχής.

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και τα μουσεία του χωριού. Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, Τηνίων Καλλιτεχνών και το Μαρμαροτεχνίας του Ομίλου Πειραιώς παρουσίασαν αύξηση επισκεψιμότητας κοντά στο 30%. Ποσοστό ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς αποδεικνύεται ότι η ιστορία του τόπου είναι πόλος έλξης για του τουρίστες.

*φωτό: Tinos. Foto

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.