Αναφορά στα δέκατα βραβεία «Γαστρονόμου» πραγματοποίησε η εφημερίδα Καθημερινή. Σχετικά με το τιμητικό βραβείο που κέρδισε η Τήνος και το Tinos Food paths ανέφερε η εφημερίδα τα ακόλουθα: 

Κάθε χειμώνα, εδώ και τρία χρόνια, όλη η Τήνος είναι στο πόδι. Μάγειροι, καταστηματάρχες, παραγωγοί, κτηνοτρόφοι, ζαχαροπλάστες, νοικοκυρές και πολλοί εθελοντές μαζεύονται, συναντώνται, ανταλλάσσουν ιδέες, σχεδιάζουν τις δράσεις τους και στρώνονται στη δουλειά. Στις αρχές καλοκαιριού πραγματοποιείται το Tinos Food Paths: τυπικά ένα φεστιβάλ τοπικών γεύσεων, ουσιαστικά ένα καλοσχεδιασμένο... σαφάρι γαστρονομικών θησαυρών, μια άσκηση μνήμης της κυκλαδικής ζωής, μια συγκινητική γιορτή.

Η συναρπαστική γαστρονομία του νησιού ξεδιπλώνεται τις μέρες του φεστιβάλ: οι επισκέπτες δοκιμάζουν τα φημισμένα τηνιακά προϊόντα: τα τυριά, τα αλλαντικά, τα εκλεκτά κρασιά (τα οποία σερβίρονται ακόμη και σε τριάστερα γαλλικά εστιατόρια), τη νεογέννητη και ήδη πολυβραβευμένη μπίρα. Γνωρίζουν επίσης τις γαστρονομικές συνήθειες και τα έθιμα του τόπου και τους ανθρώπους, παραγωγούς και μάγειρες.

Αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία βράβευσε φέτος ο «Γαστρονόμος». Για τον άθλο που πέτυχε: χωρίς χρηματοδότηση από επίσημους φορείς και χωρίς τοπικιστική εσωστρέφεια, να θεμελιώσει τον σύγχρονο γαστρονομικό μύθο της Τήνου.

Διαβάστε περισσότερα: www.kathimerini.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.